Työnantaja

TE-palvelut tarjoavat yrityksille monipuolisia ja räätälöityjä rekrytointipalveluita. Esimerkiksi Keski-Suomen Miitti-rekrytointitapahtumat ovat tehokas tapa löytää työvoimaa. Meidän kauttamme voit julkaista avoimia työpaikkailmoituksia, pyytää apua sopivien ehdokkaiden etsimiseen, selvittää muun muassa rekrytointikoulutuksen tai kansainvälisen rekrytoinnin ratkaisuja sekä hakea tukea ja apua rekrytointiin (mm. palkkatuki). Autamme myös työvoiman vähennystilanteissa. Palvelumme ovat pääasiassa maksuttomia ja räätälöitävissä yrityksen tarpeisiin.

TE-palvelut ovat myös osa Team Finland -verkostoa. Tarjoamme apua ja neuvontaa yrityksen kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyvissä julkisissa palveluissa. Ota yhteyttä yritysasiantuntijaamme ja kutsu meidät keskustelemaan yrityksesi tarpeista ja palveluistamme lisää. Tapaamiset voidaan toteuttaa myös virtuaalisina Teamsin kautta. Kysy meiltä lisää!


Tietoa palveluista työnantajille

Rekrytointi

Palkkatuki ja työkokeilu

Muutostilanteet


Tältä sivulta löydät seuraavat yhteystiedot

 

Keski-Suomen TE-toimiston yleiset yhteystiedot ja asiointitavat löydät Yhteystiedot-sivulta.


Rekrytointipalvelut

Keski-Suomen TE-toimiston työnantajapalveluiden asiantuntijat auttavat työnantajia monipuolisesti erilaisissa rekrytointeihin liittyvissä kysymyksissä.

Yritys- ja työnantaja-asiakkaiden puhelinpalvelu

  • puh. 0295 046 006 (ma-pe klo 9-16.15)

Lisätietoa palveluista yrityskäynnillä

Työnantaja, haluaisitko tietää lisää palveluistamme ja kuinka voimme auttaa sinua? Pyydä meidät yrityskäynnille! Yrityskäynnin voit varata soittamalla yritys- ja työnantaja-asiakkaiden puhelinpalveluun tai lähettämällä viestiä osoitteeseen jyvaskyla.tyonantajapalvelut@te-toimisto.fi.


Vuorotteluvapaat

Saat tukea vuorotteluvapaa-aiheisiin kysymyksiin Keski-Suomen TE-toimiston vuorotteluvapaapuhelimesta:

  • puh. 0295 046 240 (ma-pe klo 9-15)


Muutosturva-asiantuntija

Irtisanomistilanteissa saat tukea Keski-Suomen TE-toimiston muutosturva-asiantuntijalta:


Yrityspalveluiden asiantuntijat

Yritystoiminnan ja henkilöstön osaamisen kehittämisen kysymyksissä saat apua Keski-Suomen TE-toimiston yrityspalveluista.

Kaikki sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi.

Yrityspalveluiden asiantuntijat alueittain

  • Teija Kunnari, puh. 0295 046 102. Alue: Eteläinen Keski-Suomi (Joutsa, Jämsä, Keuruu, Korpilahti, Kuhmoinen, Luhanka, Multia, Muurame)
  • Anna Saavalainen, puh. 0295 046 154. Alue: Pohjoinen Keski-Suomi (Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari)
  • Lauri Myllyoja, puh. 0295 046 385. Alueet: Keskinen Keski-Suomi (Jyväskylä, Laukaa, Hankasalmi, Toivakka) ja Äänekosken seutu (Jyväskylä, Uurainen, Äänekoski, Konnevesi)
  • Tarja Hyvönen, puh. 0295 046 036. Alueet: Keskinen Keski-Suomi (Jyväskylä, Petäjävesi) ja eteläinen Keski-Suomi (Joutsa, Jämsä, Keuruu, Korpilahti, Kuhmoinen, Luhanka, Multia, Muurame)

Kansainvälisen rekrytoinnin asiantuntijat (EURES-palvelu)

  • EURES-asiantuntija Mari Turunen, puh. 0295 046 215
  • EURES-asiantuntija Jani Vaajala, puh. 0295 025 612


Osatyökykyisten työnhakijoiden työllistäminen

Työkykykoordinaattorit

Työkykykoordinaattorit ovat työelämän ja palvelujärjestelmän asiantuntijoita, joiden tehtävänä on yhdessä osatyökykyisen ja työnantajan kanssa löytää räätälöityjä ratkaisuja työllistymiseen.

Keski-Suomen TE-toimiston työkykykoordinaattorit ovat tukenasi osatyökykyisten työnhakijoiden työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä. Työkykykoordinaattoreiden sähköpostiosoite on tyokykykoordinaattorit.keski-suomi@te-toimisto.fi.

  • työkykykoordinaattori Virpi Saastamoinen, puh. 0295 046 164
  • työkykykoordinaattori Merja Sihvonen, puh. 0295 046 175
  • työkykykoordinaattori Anne Mäkinen, puh. 0295 046 024

Alla tietoa eri palveluista, jotka voivat olla tukena mm. osatyökykyisten työnhakijoiden työllistämisessä.

Työkokeilu

Rekrytointiprosessi voi alkaa työkokeilulla, jolla selvitetään esim. työtehtävien soveltuvuutta ja osaamisen laajuutta. Työkokeilussa henkilö tekee työpaikalla yleisesti työsuhteessa tehtäviä töitä.

Työkokeilun ajalta ei makseta palkkaa, vaan työkokeilija saa sen ajalta työttömyysetuutta.

Palkkatuki

Haluatko yritykseesi innostuneen työntekijän, joka tuo ison osan palkastaan mukanaan? Työnantaja voi hakea palkkatukea TE-toimistosta ennen työsuhteen alkua. Osatyökykyisen kohdalla palkkatuki voi olla jopa puolet kokonaispalkkauskustannuksista. Palkkatukea voidaan myöntää joko toistaiseksi voimassa olevaan tai määräaikaiseen työsuhteeseen jopa 24 kuukauden ajalle.

"Erityistä tukea tarvitsevien työllistäminen on vaikuttanut positiivisesti työyhteisöön, työntekijöihin ja heidän lähipiiriinsä. Työntekemisen tulee olla mahdollista kaikille, koska erilaisuus on rikkaus myös työyhteisöissä."
- Palkkatuella työllistänyt työnantaja

Työhönvalmentaja

Henkilökohtainen työhönvalmentaja auttaa tarvittaessa työn aloituksessa. Jos osatyökykyisen henkilön työnaloituksessa tarvitaan lisätukea, voi TE-toimisto kustantaa työpaikalle avuksi henkilökohtaisen työhönvalmentajan. Työhönvalmentaja ohjaa, tukee ja auttaa esim. perehdytysvaiheessa.

Työolosuhteiden järjestelytuki

Työolosuhteiden järjestelytukea voidaan harkinnanvaraisesti myöntää, jos työhön palkattavan tai työssä jo olevan henkilön vamma tai sairaus sitä edellyttää. Tukea voi hakea määräajaksi toisen työntekijän antamaan apuun, jolloin tuki on enintään 400 euroa kuukaudessa. Työvälineiden hankintaan tai työpaikan muutostöihin tukea voi saada enintään 4000 euroa henkilöä kohden.

RekryKoulutus

RekryKoulutus on sopiva vaihtoehto, jos et työnantajana löydä yritykseesi ammattitaitoisia työntekijöitä. Työnantaja valitsee työntekijän yhdessä työ- ja elinkeinohallinnon kanssa. Koulutus räätälöidään aina yrityksen tarpeiden mukaan, ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen. Koulutuksen kesto on 3–9 kuukautta.

Todistus osatyökykyiselle työnhakijalle

TE-toimiston asiakas voi pyytää TE-toimistosta todistuksen suurtyönantajalle, että hänet on merkitty asiakasrekisteriin osatyökykyisenä työnhakijana. Jos työssäolon viiden ensimmäisen vuoden aikana osatyökykyinen tulee työkyvyttömäksi, ei työkyvyttömyyseläke vaikuta suurtyönantajan työeläkemaksuluokkaan. Työntekijä toimittaa itse TE-toimistosta saadun todistuksen työnantajalle. Lisätietoa kannattaa kysyä omasta vakuutusyhtiöstä.

Päivitetty: 28.02.2024