Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston startti uuteen vuoteen 2021

Poikkeuksellinen vuosi 2020 on jäänyt taakse ja Covid-19 rokotteen myötä koko Suomi siirtyi toiveikkaana vuoteen 2021. Tämä vuosi näyttäkööt parhaimmat puolensa myös työmarkkinoilla – työnantajien osaamistarpeiden ja työnhakijoiden osaamisen kohtaamisina. Covid-19 pandemian mukanaan tuomat muutokset työelämässä ovat omiaan muuttamaan työelämää pysyvästi. Jatkuva kehittäminen ja kehittyminen ovat toki olleet arkea erilaisissa työyhteisöissä jo pitkään, mutta viimeistään pandemian myötä jatkuva uudenlaisten ratkaisujen haku toiminnan mahdollistamiseksi on tullut osaksi jokaista työyhteisöä – osalla toimialaoista näkyvämmin kuin toisilla. Ajan hermolla on pysyttävä myös työnvälityksen asiantuntijoiden – voidaksemme vastata niin työnhakijoiden kuin yritysten tarpeisiin entistä paremmin muuttuvassa toimintaympäristössä.

Toimivat työmarkkinat tarvitsevat paitsi toimivia yrityksiä myös toimivaa työllisyydenhoitoa. Etelä-Pohjanmaalla TE-toimisto on tehnyt vuosia tiivistä yhteistyötä alueen työllisyydenhoidon toimijoiden kanssa ja työllisyyttä edistäviin kumppanuuksiin satsaamme myös tulevina vuosina. Omaa toimintaamme ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa kehittämällä, asiakaskokemus huomioiden, vastaamme entistä paremmin asiakkaidemme tarpeisiin. Yhdessä tekeminen ja yhteistyön kehittäminen lisäävät kaikkien työllisyydenhoidon toimijoiden osaamista, mutta myös mahdollistavat jokaisen toimijan vahvuuksien täysimääräisen käytön työnantajien ja työnhakijoiden eduksi. Viestinnällä on keskeinen rooli kaikessa tekemisessämme, jotta asiakkaamme myös löytävät tarvitsemansa palvelut mahdollisimman helposti.

Rakenteellisia muutoksia ja uudistuksia

Vuosi 2021 tuo mukanaan myös rakenteellisia uudistuksia julkisiin työvoima- ja yrityspalveluihin. TE-toimistot tarjoavat jatkossakin kaikille työnantajille julkisia työvoima- ja yrityspalveluita tarjoamalla monipuolisia ratkaisuja työnantajien osaamistarpeiden ja työnhakijoiden osaamisen kohtaamiseen.Tästä esimerkkinä näyttävällä virtuaalisella messualustalla järjestettävä MeiränRekry, joka kokoaa yhteen eri alojen yritykset ja työnhakijat. MeiränRekry -virtuaalimessut järjestetään 271.–27.2.2021 ja näytteilleasettajaksi on mahdollista ilmoittautua 17.1.2021 asti. Lue lisää MeiränRekry -virtuaalimessuista (messupiste.fi).

Muutoksia on sen sijaan luvassa henkilöasiakkaiden palveluun. Maaliskuussa 2021 Etelä-Pohjanmaallakin aloittaa kaksi Työllisyyden kuntakokeilua – Seinäjoki-Ilmajoki (Seinäjoki, Ilmajoki) työllisyyden kuntakokeilu ja Etelä-Pohjanmaan seudun (Alavus, Soini, Kurikka, Kauhajoki, Teuva, Isojoki, Karijoki) työllisyyden kuntakokeilu. Tämä tarkoittaa muutoksia osalle kokeilualueen kunnissa asuville työnhakijoillemme TE-palvelujen järjestämisvastuun osalta - tarkoittaen, että kunnat ottavat kokeilualueilla vastuulleen osan TE-toimiston tehtävistä. TE-toimisto ja kuntakokeilut huolehtivat asiakkaille suunnatusta viestinnästä liittyen asiakkuuden siirtoon.

Työllisyyden kuntakokeiluissa yhdistetään valtion ja kuntien resurssit työllisyyden edistämiseksi – kokeilut käynnistyvät maaliskuussa 2021 - Työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelu (tem.fi)

TE-palvelustrategiasta suuntaviivoja tulevaisuuden tekemiselle

Muutosta ja uudistumista mukanaan tuo myös uusi TE-palvelustrategia. TE-palvelustrategia : Valtion työvoima- ja yrityspalveluita koskeva palvelustrategia vuosille 2021–2023 (valtioneuvosto.fi)

Etelä-Pohjanmaalla strategia tarkoittaa hienosäätöä toimintaan, mutta myös mahdollisuuksia, joita emme ole täysimääräisesti vielä käyttäneet. Entistä yksilöllisempää palvelua niin työnhakijoille kuin työnantajillekin ja mausteeksi digitaalista ulottuvuutta strategisten kumppanuuksien kera. Tähän kehittämistyöhön tartumme koko henkilöstön voimin, asiakkaita ja kumppaneitamme unohtamatta.

Luottavaisin mielin menemme kohti tulevaa, sillä Covid-19 pandemia on monien muiden aikaisempien muutosten ohella testannut muutosvalmiuttamme ja todistetuksi on tullut moneen otteeseen, että henkilöstömme on paitsi osaava, ratkaisukeskeinen ja joustava, myös nopeasti oppiva. Emme pidä tätä itsestään selvänä vaan muun muassa työntekijäkokemuksen ja työhyvinvoinnin huomioimisen myötä saavutettuna koko työyhteisön etuna. Vielä on kehittymisellemme myös tässä mahdollisuus, mutta ehdottomasti haluamme olla omalla esimerkillämme luomassa hyvää työelämää.

johtaja Katri Lehto
Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto