Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Poikkeuslaki yrittäjien työttömyysturvasta saa jatkoa

Tasavallan Presidentti on vahvistanut muutoksen työttömyysturvalakiin, jolla yrittäjien oikeutta työmarkkinatukeen tullaan jatkamaan 30.6.2021 asti.

Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto selvittää työttömyysturvaa hakeneiden yrittäjien tilanteen huhtikuun aikana, eikä asiakkaan tarvitse itse ottaa yhteyttä TE-toimistoon asian takia. Mahdolliset muutokset työnhaussa voit ilmoittaa verkkopalvelussamme.

Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Työmarkkinatuki on yksi työttömyysetuuden muoto.

Työmarkkinatuen saaminen edellyttää, että

  • yrittäjän päätoiminen työskentely on päättynyt tai
  • yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa siinä jokaista yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti.

Päätoimisen työskentelyn päättymisen tai tulon vähentymisen tulee johtua koronavirusepidemiasta. Tuen saaminen ei edellytä yritystoiminnan lopettamista.

Työmarkkinatuen maksaminen edellyttää, että henkilö ilmoittautuu työnhakijaksi TE-toimistoon ja että TE-toimisto antaa hänen oikeudestaan työmarkkinatukeen työvoimapoliittisen lausunnon Kelalle. Tämän jälkeen yrittäjä voi hakea työmarkkinatukea Kelasta.