Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Uudet Kasvot ESR-hanke ottaa käyttöön ja kokeilee Etelä-Savossa pohjoismaista työvoimapalvelumallia

Tavoitteemme on Uudet Kasvot ESR-hankkeessa ottaa käyttöön ja kokeilla käytännössä pohjoismaista työvoimapalvelumallia rajatulla asiakasryhmällä ennen kuin siitä tulee lakisääteistä toimintaa koko maassa, kertoo hankekoordinaattori Meeri Kanula Etelä-Savon ELY-keskuksesta.
Pohjoismainen työvoimapalvelu malli eli POMA tarkoittaa yksilöllisempää palvelutarpeenarviointia, tiivistä työnhaun tukea ja henkilökohtaisempaa palvelua henkilöasiakkaille.

POMA-mallia muokataan tehokkaaksi asiakaspalveluksi

Pohjoismainen työvoimapalvelumalli eli POMA malli pyritään saamaan mahdollisimman toimivaksi ja karsimaan lastentaudit pois, ennen kuin malli käynnistyy lakisääteisenä palveluna toukokuussa 2022 kaikille työnhakija-asiakkaille.

Asiakaskohderyhmämme on TE-toimiston ohjaama, ennalta määritelty asiakasryhmä rajatulta alueelta. Hankkeemme toiminta-alue on koko Etelä-Savo, mutta pääpaino on kuntakokeilukuntien ulkopuolisilla alueilla, tarkentaa Kanula.

Asiakastyö, erilaisten työtapojen kokeilu hankkeen puitteissa alkoi 13.9.2021 rajatuilla asiakasryhmillä kolmen työnhaun koordinaattorin voimin. Neljäs, uusi työnhaun koordinaattori on perehtymisjaksolla.

Uudet kasvot-hanke kontaktoi yrittäjiä ja tekee aktiivista kumppanuustyötä

Uudet Kasvot-hankkeen tavoitteena on myös lisätä osatyökyisten asiakkaiden työllistymistä yrityksiin erilaisia tukitoimia, palveluja jne. hyödyntäen.

Pyrimme lisäämään yrittäjien tietoisuutta erilaisista tukitoimista viestinnällä ja kontaktoinnilla, kertoo hankekoordinaattori Maria Laukkanen Etelä-Savon ELY-keskuksesta.

Jatkamme myös Kasvo-kumppanuuspilotin aloittamaa vahvaa kumppanuustyötä sitä tiivistäen. Tavoitteena on lisätä niin tietoisuutta eri toimijoiden palveluista ja prosesseista puolin ja toisin nykyistä enemmän kuin yhdessä tekemistä asiakastyössä. Tällä varmistamme sujuvat palvelupolut asiakkaille ilmanpalvelupolkujen katkeamista, väliin putoamista, painottaa Laukkanen.

Uudet Kasvot-hanke on Etelä-Savon ELY-keskuksen hallinnoima ESR-hanke, ja Etelä-Savon TE-toimiston on mukana toteuttamassa hanketta. Hankkeessa työskentelee kaksi hankekoordinaattoria kumppanuus- ja hanketehtävissä Etelä-Savon ELY-keskuksessa sekä neljä työnhaun koordinaattoria henkilöasiakastyössä Etelä-Savon TE-toimistossa. Hankkeen toiminta-aika on 1.8.2021-31.8.2023.

Lisätietoja:


Lisätietoja:

Meeri Kanula, hankekoordinaattori, Etelä-Savon ELY-keskus, puh. 0295 024 298
Maria Laukkanen, hankekoordinaattori Etelä-Savon ELY-keskus, puh. 0295 024 139
Päivi Pirskanen, palvelujohtaja Etelä-Savon TE-toimisto puh. 0295 044 107

 

Kuvassa on Meeri Kanula, hankekoordinaattori Etelä-Savon ELY-keskuksesta
Meeri Kanula

​​​​​​  

Kuvassa on Maria Laukkanen Etelä-Savon ELY-keskuksesta.
Maria Laukkanen
Kuvassa Päivi Pirskanen, palvelujohtaja Etelä-Savon TE-toimistosta
Päivi Pirskanen