Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Kotouttamispalvelut saman katon alle Heinolassa

Heinolassa, Jyränkölän Setlementin HeiMo-talossa aloitetaan Kotouttamo-toiminta pe 15.3. vietettävien avajaisten siivittämänä.  Kotouttamo keskittää kotouttamispalveluja ja kotouttamisosaamista mahdollisimman laajasti yhteen ja samaan paikkaan.

Kotouttamon kautta tarjolla on kieli- ja kulttuurikoulutusta, tulkkausta, asiointiapua sekä arjen ongelmiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Lisäksi käytössä on TE-palvelujen kotoutumisasiantuntijapalvelut.

HeiMossa järjestetään myös lukuisia, kaikille avoimia tilaisuuksia ja tapahtumia. Tällä toiminnalla tuetaan ja edistetään ns. kaksisuuntaista kotoutumista. Kaksisuuntainen kotoutuminen puolestaan lisää hyviä väestösuhteita ja osallisuutta.

Kotouttamo-toimintaa on tarjolla viikoittain, ja palvelujaan paikan päälle maahanmuuttajien keskuuteen tuovat Jyränkölän ohella mm. KELA, TE-toimisto, Heinolan kaupungin maahanmuuttajatyö, ALIPI (alueellinen intrgraatiopalvelupiste) sekä työllistämishankkeet. Jatkossa toivotaan mukaan myös yrittäjä- ja työnantajatahoja. HeiMo talo tarjoaa hyvät puitteet tavoittaa niin potentiaalisia työntekijöitä kuin työllistämisen ja koulutuksen ammattilaisia.

 HeiMo-talo on Jyränkölän Setlementin omistama tila Heinolan keskustassa osoitteessa Kaivokatu 14. HeiMo toimii monikulttuurisen työn keskuksena ja opistotalona, ja siitä on nopeasti muodostunut monien heinolalaisten kohtaamispaikka.

HeiMossa sijaitsevat kansalaisopiston asiakastoimisto ja kieltenopetuksen luokat sekä kahvila. HeiMo-talon toimintaa laajennetaan ja kehitetään asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Toiminnasta vastaa Jyränkölän Setlementti.

Lisätietoja Kotouttamosta

Hämeen ELY-keskus
Anita Salonen
työvoimapalveluasiantuntija
0295 025 097
anita.salonen(@)ely-keskus.fi

Lisätietoja HeiMo-talosta

Jyränkölän Setlementti/Heinolan kansalaisopisto
Sirkka Suomi
rehtori
050 306 7985
sirkka.suomi(@)jyrankola.fi