Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Työllisyyspolliittisten avustusten haku vuodelle 2021 on päättynyt

 

Hämeen TE-toimisto myönsi työvoimapoliittista avustusta kymmenelle toimijalle:

 • Avain-säätiö, AvainSteppi -laajennettu työhönvalmennus (Lahden ja Hämeenlinnan seutukunnat)
 • Hyria säätiö sr, Työkykyinen II (Lahden seutu, Riihimäki, Hausjärvi, Loppi)
 • Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistys ry, WorkLAB (Kanta- ja Päijät-Häme)
 • Hämeen Mokia ry, Valjakolla työelämään (Hämeenlinna, Hattula, Janakkala)
 • Hämeen Setlementti ry, TyöPolku II (Hämeenlinna, Janakkala, Lahti, Forssa, Riihimäki)
 • Jyränkölän Setlementti ry, Tukirinki -työllistämishanke (Heinola, Sysmä, Hartola)
 • LounaPlussa ry, TriPla II (Kanta-Häme)
 • Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, Työllisty Hyvässä Seurassa (Päijät-Häme)
 • Riihimäen kaupunki, Fiksun työllistäjän Riksu (Riihimäki)
 • Sotainvalidien Veljesliiton Kanta-Hämeen piiri ry, Avustajatoiminnasta vanhustyön ammattilaiseksi, (Hämeen TE-toimisto toimialue sekä Akaa, Hyvinkää, Somero ja Urjala)
   

Valintakriteerit vuodelle 2021 Hämeen TE-toimisto kiinnitti hankkeiden valinnoissa erityistä huomiota innovatiivisuuteen, kehittämissuuntautuneisuuteen, yritysyhteistyöhön, konkreettisiin kohderyhmän työmarkkinavalmiuksien parantamiseen, ammatillisen osaamisen kehittämiseen sekä avoimille työmarkkinoille työllistymiseen.

Avustuksen saajana voi olla yhdistys, säätiö, kunta, kuntayhtymä tai sosiaalinen yritys. Poikkeuksena edellisiin vuosiin, avustusta hanketoimintaan ei kuitenkaan voitu myöntää sellaiselle kunnalle, joka osallistuu kuntakokeiluun. Avustus ei ole yleisavustus yhteisön toimintaan, eikä hanke voi harjoittaa elinkeinotoimintaa tai tarjota kuntouttavan työtoiminnan palveluita. Pelkkiä kehittämishankkeita tai vain asiakkaiden elämänhallintaa tukevia hankkeita ei voida avustaa.

Avustuksella voidaan kattaa kustannuksia, jotka aiheutuvat TE-toimiston työttömien työnhakijoiden ammatillisen osaamisen ja yleisten työmarkkinavalmiuksien kehittämiseksi tarvittavasta, normaalia työnjohtoa ja ohjausta suuremmasta ohjauksesta. Normaalista työnantajalle kuuluvasta työnjohdosta ja perehdyttämisestä aiheutuvia kustannuksia ei voida kattaa avustuksella. Avustuksella voidaan kattaa myös kustannuksia, jotka aiheutuvat esimerkiksi lyhytkestoisesta työtehtäviin liittyvästä koulutuksesta, mikäli sellaista ei ole järjestettävissä TE-toimiston toimesta sekä palkkatuetussa työssä ja työkokeilussa olevien koulutus- ja jatkotyöllistymismahdollisuuksien etsimisestä ja niihin siirtymisen tukemisesta.

Päivitetty: 27.10.2022