Vinkkejä työnhakuun

Tältä sivulta löydät joBitin verkkotutoreiden vinkkejä työnhakuun. 

Tutustu myös videovinkkeihin

Menesty työhaastattelussa

Työhaastattelu on ratkaisevin vaihe, kun tehdään päätös kenet työtehtävään valitaan. Tähän vaiheeseen kannattaa panostaa erityisen paljon.

Ensivaikutelman merkitys

Haastattelutilanteessa ensivaikutelman merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa! Huonoa ensivaikutelmaa on vaikea muuttaa jälkikäteen.

Sosiaalinen media työnhaussa

Oikein hyödynnettynä sosiaalinen media on loistava keino kertoa itsestäsi ja erottautua muista hakijoista.

Hakemustekstin kirjoittaminen

Työpaikkahakemuksen kirjoittaminen on taito, missä testataan kykysi peilata osaamisiasi työnantajan esittämiin vaatimuksiin.

Suora kontakti

Joskus työnhaussa voi tuntua, että ei tapahdu mitään. Tällöin sinun on parempi ottaa ohjat omiin käsiin, mieluummin kuin jäädä epätietoisena odottamaan vastauksia paikoista, joita ei ehkä saakkaan.

Osaamisen markkinoiminen työnantajalle

Yksi työnhaun avainelementeistä on, että osaat markkinoida omia kykyjäsi työnantajalle mahdollisimman hyvin.

Puhelinsoitto työnantajalle

Puhelinsoitto on erittäin nopea ja tehokas keino saada lisätietoja työtehtävistä. Soittamalla jäät paremmin työnantajan mieleen ja voit antaa ensivaikutelman jo puhelimitse.

Työpaikkailmoituksen tulkitseminen

Työpaikkailmoituksia löydät paljon eri työnhakukanavista, kuten lehdistä, netistä ja useilta sähköisiltä foorumeilta. Ilmoitusten laatu vaihtelee paljon.

Työnhaun suunnittelu

Työnhaussa suunnittelu auttaa tekemään hakemisesta tuloksellista ja johdonmukaista. Eri työnhaun vaiheiden erittely auttaa tässä.

Kesätyönhakuvinkkejä

Kesätyönhaku on monelle nuorelle ajankohtainen asia tällä hetkellä. Se on nuorelle mahdollisuus, päästä tutustumaan työelämään ja saada kullanarvoista työkokemusta tulevaisuutta ajatellen.

Mitä nuori hyötyy työnhaun verkkoryhmistä?

Työnhakuryhmät voivat olla muutakin kuin työnhakuasiakirjojen laatimista. Ryhmistä voi oikeasti olla nuorelle suuri hyöty!