Vinkkejä työnhakuun

Tältä sivulta löydät joBitin verkkotutoreiden vinkkejä työnhakuun. 

Tutustu myös videovinkkeihin

« Takaisin

Hakemustekstin kirjoittaminen

Työpaikkahakemuksen kirjoittaminen on taito, missä testataan kykysi peilata osaamisiasi työnantajan esittämiin vaatimuksiin. Työpaikkahakemuksen tekeminen on räätälintyötä, jossa korostuu tiedonhankinnan ja taustatyön merkitys, kuinka hyvin tunnet työnantajan tarpeet.

Työpaikkailmoitukseen vastatessa keskity siihen, mitä työnantaja hakee, ja miten vastaat näihin tarpeisiin. Mitä paremmin osaat tämän tehdä, sitä helpommaksi teet päätöksen pyytää sinut haastatteluun neuvottelemaan lisää työtehtävästä.

Katso videolta eläinsankarimme vinkit ja vihjeet hakemustekstin kirjoittamiseen!

Hakemustekstin kirjoittaminen (youtube.com)

Malleja hakemuksien tekoon on olemassa lukematon määrä. Malleista saat hyvää osviittaa, miten lähteä rakentamaan omaa hakemusta. TE-palvelut.fi-sivuston "Kirjoita työhakemus ja CV" kohdasta löydät yhdet mallit hyödynnettäväksi sivun oikeasta laidasta. Malleja löydät työnhakusivuilta, oppilaitosten rekrytointipalveluista, työnhakuoppaista ja tottakai, syöttämällä eri hakukoneisiin hakusanoja kuten "Työhakemus" ja "Hakemus".

Suora mallin kopioiminen ei yksistään riitä. Lukiessasi työpaikkailmoitusta pohdi ilmoituksen sävyä. Tämän jälkeen kohdista ja mukauta hakemuksesi juuri kyseiselle työnantajalle sopivaksi. Vältä turhaa jaarittelua ja kirjoita oleellinen. Kerro asioita joita työnantaja haluaa kuulla, muut taitosi ja kokemukset voit esittää ansioluettelossa. Ole sopivan persoonallinen. 

Käytä konkreettisia esimerkkejä perustellessasi taitojasi. Tarkistaessa kirjoitusasua, lue hakemuksesi ääneen. Omalle tekstille voi tulla sokeaksi, joten lopuksi luetuta hakemuksesi ulkopuolisella. Ulkopuolinen huomaa monesti asioita, jotka itseltä jäävät näkemättä.

Ripaus onnea - ja kuten aina - menestyksekästä työnhakua!