Vinkkejä työnhakuun

Tältä sivulta löydät joBitin verkkotutoreiden vinkkejä työnhakuun. 

Tutustu myös videovinkkeihin

« Takaisin

Mitä nuori hyötyy työnhaun verkkoryhmistä?

Työnhakuryhmät voivat olla muutakin kuin työnhakuasiakirjojen laatimista. Ryhmistä voi oikeasti olla nuorelle suuri hyöty!

Monet miettivät, mitä työnhakuryhmistä oikein voi saada itselleen? Jokainenhan nuori osaa töitä hakea ilman apuakin?

Hmmm asia todellakaan ei ole näin simppeliä. Monet luulevat, että työnhaku on hyvin yksinkertaista, mutta pelästyvätkin, kun karu todellisuus sen monimutkaisuudesta ilmenee heille. Tässä maailman tilanteessa paikkoja on vähän tarjolla ja hakijoita on taas pilvin pimein. Satojen lähetettyjen hakemusten jälkeen voi tuloksena olla nolla haastattelua. Miten nuori tässä tilanteessa toimii? Luulee tietenkin, että on täysin nolla eikä hänestä ole mihinkään. Tämä ei todellakaan pidä paikkansa. Sillä, miten töitä hakee ja miten omaa osaamista markkinoi, on paljon merkitystä. Pelkästään työnhakuasiakirjojen lähettäminen ei riitä, vaan hakijoiden täytyy osata erottautua massasta. Kuinka se tehdään? Tämä on yksi iso asia, johon työnhaun verkkoryhmissämme pureudutaan.

Millaisia työnhakuasiakirjat voivat olla, mitä ne voivat sisältää, mitä niihin kannattaa pistää, miten niiden avulla voi erottua sadan muun hakijoiden joukosta?

Kikkoja on monia, mutta tärkeintä on niiden sisältö. Asiakirjojen tulisi myös näyttää hakijalta itseltään. Oma persoona pitäisi paistaa papereista työnantajalle. Samalla pitäisi pystyä vakuuttamaan työnantaja omista taidoista ja osaamisista. Monilla nuorilla on ongelmana se, että ei itsekään usko omiin kykyihin. Itseluottamus on tärkeää, sillä miten joku uskaltaa nuoren palkata, jos he itsekin epäröivät tilanteessa? Tsemppaaminen ja nuorten rohkaiseminen on tutorille ensisijainen tehtävä. Negatiiviset asenteet työnhaussa on käännettävä jollain ilveellä positiivisiksi. Ryhmäläiset saavat kaikki myös henkilökohtaisen palautteen omista työnhakuasiakirjoistaan.

Miten työnhakua sitten kannattaa aloittaa?

Monilla nuorilla on melkoisen haussa, miten työtä pitäisi/kannattaisi hakea. Nuoren osaamisen kartoittaminen, millaista työtä nuori haluaa ja mitä hänen osaamisellaan ja taidoillaan kannattaisi hakea, on usein se ensimmäinen etappi, mistä lähdemme liikkeelle työnhakuryhmässä. Mitä yleensäkin osaan, on monen nuoren kysymys. Osaamisen ei aina tarvitse tulla koulutuksen tai työkokemuksen kautta. Esimerkiksi taitoja voi oppia harrastuksista, vapaaehtoistyöstä tai muista järjestöpuuhista. Tämä tulee usein nuorelle yllätyksenä. Upeinta on tutorina huomata nuoren ahaa -elämys siitä, että hei minähän oikeasti osaan jotain.

Mistä työpaikkoja voi etsiä? Mitä tarkoittavatkaan piilotyöpaikat?

Julkisessa haussa olevat paikat ovat hyvin kilpailtuja. Nuorista tuntuu usein siltä, että heidän tulisi olla superihmisiä, jotta heidät löydettäisiin. Nuorten kannattaisi uskaltautua enemmän käyttämään suorahakua, jonka kautta hyvällä tuurilla saa työpaikan ilman muita kilpailijoita. Täytynee muistaa, että yksi kyllä –vastaus, monen ei –vastauksen seassa riittää. Työlästä se on, mutta palkintona voi olla unelmatyö. Myös verkostoja ja suhteita pitäisi enemmän hyödyntää. Miten näihin piilotyöpaikkoihin kannattaa ottaa yhteyttä ja miten kannattaa edetä? Sekin selviää ryhmissämme.

Miten haastatteluun pukeutua ja mitä haastattelijat sitten voivat kysyä? Millainen tilanne se on ja mitä jos jännitän liikaa?

Haastattelukutsun saaminen on jo todella hieno saavutus. Siitä tulee jo olla ylpeä. Nuorilla on suuria pelkoja haastattelutilanteisiin liittyen, mutta kenelläpä ei olisi. Miten näistä kaikista pelkotiloista voisi selvitä, onko jotain helpottavia keinoja?  Nuoret tarvitsevat auttavaa kättä, erilaisia ohjeita eri työnhauntilanteissa, joissa me tutorit pyrimme auttamaan heitä parhaamme mukaan. Meille voi kertoa luottamuksellisesti asioita ja usein meistä tuleekin nuorelle tuki ja turva/kaveri, jonka kanssa voi turista ihan rennosti, ilman mitään virallisia seurauksia. Monesti olemme saaneet palautetta, että nuoret ovat saaneet paljon itseluottamusta ja rohkeutta jatkaa eteenpäin. Annamme nuorille myös ryhmän jälkeen tukea, jos he sitä tarvitsevat. Se, että vanhat ryhmäläiset kirjoittavat meille tutoreille, miten on saanut työpaikan ja miten heillä nykyään menee, kertoo siitä, kuinka tärkeää meidän työmme on heille ollut. Nuorella on joku, jolle puhua ja jolta kysyä neuvoa.