Vinkkejä työnhakuun

Tältä sivulta löydät joBitin verkkotutoreiden vinkkejä työnhakuun. 

Tutustu myös videovinkkeihin

« Takaisin

Osaamisen markkinoiminen työnantajalle

Yksi työnhaun avainelementeistä on, että osaat markkinoida omia kykyjäsi työnantajalle mahdollisimman hyvin. Mikään ei ole ilahduttavampaa kuin se, että hakija osaa tarjota kauniin paketin taidoistaan työnantajalle minkä perusteella hänet on helppo pyytää haastatteluun.

Nuorilla työkokemusta ei välttämättä ole kertynyt, joten sitä kautta saatuja tietoja ja taitoja ei ole kuten varttuneemmilla henkilöillä. Tämän vuoksi osaamisen markkinointi koetaan usein haasteelliseksi. Osaaminen nähdään yleensä kuitenkin laajempana kokonaisuutena kuin listana aiemmista työtehtävistä. Tiedot, taidot, tavat ja persoona voivat yhdessä muodostaa osaamisen.

Tällä kertaa eläinsankarimme lähtee kartoittamaan osaamisiaan ja karttuneita vahvuuksiaan - katso vinkit videolta.

Kuinka markkinoida itseä työnantajalle (youtube.com)

Kun kartoitat taitojasi, kannattaa kirjata ylös kaikki tieto itsestä ylös. Myös ns. "huonot puolet" kannattaa kirjata ja miettiä miten esität ne positiivisella tavalla. Huonoja puoliasi, tai yleisemminkin "heikkouksiasi" voidaan kysyä haastattelutilanteessa. Kannattaa muistaa, että kolikolla on aina kaksi puolta. Kokemattomuus voi tarkoittaa oppimishalua, hiljaisuus voi tarkoittaa hyvää kuuntelijaa ja niin edelleen.

Pystytkö nousemaan ylös ja puhumaan 10 minuuttia aiheesta "Minä osaan…"? Harjoittelemalla itsesi kehumista, voi huomaamatta jäsennellä juuri niitä asioita, joita tarvitset työnhakemisessa. Omakehu haisee, mutta ei työnhaussa!

Kun tunnet itsesi - opit kertomaan itsestäsi.