Vinkkejä työnhakuun

Tältä sivulta löydät joBitin verkkotutoreiden vinkkejä työnhakuun. 

Tutustu myös videovinkkeihin

« Takaisin

Suora kontakti

Joskus työnhaussa voi tuntua, että ei tapahdu mitään. Tällöin sinun on parempi ottaa ohjat omiin käsiin, mieluummin kuin jäädä epätietoisena odottamaan vastauksia paikoista, joita ei ehkä saakkaan. Kilpailu työpaikoista on kovaa, ja hakijoita on usein runsaasti, joten kuinka erottautua muusta hakijajoukosta?

Tähän voi piillä vastaus suorassa kontaktissa.

Katso videolta kun eläinsankarimme käärii hihansa ja ottaa aloitteen omiin käsiin tarjotessaan osaamistaan suoran kontaktin avulla.

Suora kontakti (youtube.com)

uorassa kontaktissa on kolme avainpointtia, mistä sinun kannattaa pitää kiinni:

  1. Ole suunnitelmallinen
  2. Ole sitkeä
  3. Ole aktiivinen

Hanki mahdollisimman paljon tietoa eri työnantajista. Valitse sopivin keino ottaa yhteyttä, esimerkiksi: puhelinsoitto, käynti paikan päällä, rekrytointimessut tai muut rekrytointitapahtumat. Muista, että olet markkinoimassa osaamistasi. Varaa CV ja muistiinpanovälineet mukaan mennessäsi kasvotusten tapaamiseen.

Älä lannistu! Kielteiset vastaukset kuuluvat työnhaussa asiaan. Kun olet saanut ensikontaktin, pysy aktiivisena tämän jälkeenkin ja soita perään. Näin tuot kiinnostusta paremmin esiin. Suora kontakti on erittäin tehokas keino, koska työnantaja saa työntekijästä ensivaikutelman ja monesti enemmän informaatiota kuin paperilla välittyisi.

Onnea ja menestystä yhteydenottoihin!