null Finland Works -online-tapahtumassa 4.4.2019 työnantajat ja työntekijät kohtaavat verkossa ilman rajoja

Finland Works on valtakunnallinen online-rekrytointitapahtuma, jossa suomalaiset rakennus-, metalli-, ICT- ja energia-alan työnantajat sekä eri maista rekisteröityneet työnhakijat kohtaavat verkossa. Euroopan laajuisiin European Job Days –tapahtumiin kuuluva Finland Works järjestetään 4.4. klo 11-17 verkossa. Tapahtumaan ehtii vielä hyvin rekisteröitymään, sillä rekisteröityminen jatkuu työnantajille 1.4. ja työtä hakeville 4.4. saakka.

European Job Days -tapahtumia on järjestetty useiden vuosien ajan Euroopan laajuisesti. Suomessa vastaavia tapahtumia on järjestetty myös työntekijöiden rekrytoimiseksi Pohjois-Suomen matkailualan yrityksiin. Syksyllä 2018 järjestetty Work in Lapland –tapahtuma herätti runsaasti mielenkiintoa. Tapahtumassa oli lähes 500 avointa työpaikkaa ja niihin lähetettiin noin 3200 hakemusta.

Aiemmin vastaaviin tapahtumiin osallistuneet työnantajat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa näkyvyyteen ja hakemuksiin. Sekä työnantajat että työnhakijat ovat kiitelleet osallistumisen helppoutta ja käytännön järjestelyihin liittyvää asiantuntijatukea. Myös se, että työnantajilla on mahdollisuus hankkia TE-toimistojen kautta suomen ja/tai ruotsin kielen koulutusta ja työyhteisövalmennusta, on helpottanut uusien työntekijöiden sopeutumista työhön ja Suomeen.
EURES-asiantuntija Tina Sundqvist Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta ja projektiasiantuntija Tuija Pahnila Työvoiman Liikkuvuus Euroopassa -hankkeesta kertovat tapahtuman eduista: "Verkossa toteutettava tapahtuma on maksuton ja tarjoaa suomalaiselle työnantajalle mainion tilaisuuden löytää uusia tekijöitä mistä päin Eurooppaa tahansa. Tapahtumaa voi myös hyvällä syyllä kutsua ympäristöystävälliseksi, sillä kenenkään ei tarvitse rekrytointivaiheessa matkustaa mihinkään."

Finland Works on osa EURES (European Employment Services) –verkoston järjestämää toimintaa. Tapahtuman koordinoinnista vastaavat TE-toimistot yhteistyössä Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hankkeen kanssa.

Tapahtuman verkkosivu

Työnantajien ja työntekijöiden rekisteröistyminen tapahtumaan (englanninkielinen sivu)