null Kaakkois-Suomen heinäkuun työllisyyskatsaus: Työllisyysaste nousee Kaakkois-Suomessa koko maata hieman vauhdikkaammin

Kaakkois-Suomen alueen työllisyysaste kasvoi toisella vuosineljänneksellä koko maata vauhdikkaammin. Kymenlaakson alueella kasvu oli voimakkaampaa kuin Etelä-Karjalassa. Toisen vuosineljänneksen työllisyysasteet ovat Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueella 69,3%, kun taas koko maassa aste on 73,3%. Kymenlaakson työllisyysaste on 68,8% ja Etelä-Karjalassa 70,1%. Koko väestön työllisyysaste lasketaan 15-64-vuotiaiden työllisten prosenttiosuutena samanikäisestä väestöstä.

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa yhteensä 16 188 työtöntä työnhakijaa, joka on 1 608 henkilöä (-9,0 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä väheni 6 % edellisvuoteen verrattuna. Työttömien määrä pieneni kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa: Lappeenrannassa 12 % (-565) henkilöä), Kouvolassa 9 % (-460 henkilöä) ja Imatralla 7 % (-173 henkilöä). Kotka-Haminan seudulla työttömiä oli 8 % vähemmän (-410 henkilöä) kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömyyden lasku jatkuu edelleen. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 24 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli heinäkuun lopussa työttömänä työnhakijana 268 926 henkilöä, joka on 5,3 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä laski -9 % edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 26,4 % (koko maa 27,3%).

Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli heinäkuun aikana avoinna 1 846 uutta työpaikkaa, joka on -4 % (-74 kpl uutta työpaikkaa) vähemmän kuin vuosi sitten. Etelä-Karjalassa työpaikkojen määrä hieman kasvoi, Kymenlaaksossa taas laski. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 55 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 87 % oli tarjolla yrityksissä. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 9 % enemmän.

 

Heinäkuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 9 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä väheni 6 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 24 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 4 % vähemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 9 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 8 %

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Jari Saarinen, puh. +358 295 042 200, jari.saarinen@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.