null Kaakkois-Suomen helmikuun työllisyyskatsaus: Kokoaikaisesti lomautettujen määrä kaikista työttömistä työnhakijoista kasvoi

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa yhteensä 16 117 työtöntä työnhakijaa, joka on 159 henkilöä (+1 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä väheni 5 % edellisvuoteen verrattuna. Työttömien määrät vähenivät alueellamme vain Kouvolassa 5 % (-253 henkilöä). Kotka-Haminan seudulla työttömien määrä nousi 3 % (+149 henkilöä), Lappeenrannassa 2 % (+70) henkilöä) ja Imatran seudulla 9% (+193 henkilöä) verrattuna vuoden takaiseen ajankohtaan. Työttömistä työnhakijoista oli kokoaikaisesti lomautettuja 1 331, eli 8% kaikista työnhakijoista. Edellisen vuoden helmikuuhun verrattuna määrä oli kasvanut (+248 henkilöllä).

Pitkäaikaistyöttömyyden lasku vielä jatkuu. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 7 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli helmikuun lopussa työttömänä työnhakijana 248 147 henkilöä, joka on 1 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä laski -9 % edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 31 % (koko maa 32 %). Laajan työttömyyden piirissä olevien henkilöiden määrä on 550 vähemmän kuin viime vuonna (yhteismäärä 23 000).

Uusien avointen työpaikkojen määrä väheni. Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli helmikuun aikana avoinna 2 557 uutta työpaikkaa, joka on -15 % (-456 kpl uutta työpaikkaa) vähemmän kuin vuosi sitten. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 40 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 81 % oli tarjolla yrityksissä. Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin toimisto- ja laitossiivoojille, elintarviketeollisuuden prosessityöntekijöille, myyjille ja lähihoitajille.

Helmikuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 1 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä väheni 5 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 7 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 15 % vähemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 9 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 2 %

 

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, johtaja Jari Saarinen, puh. +358 295 042 200, jari.saarinen@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.