null Kaakkois-Suomen helmikuun työllisyyskatsaus: Kokonaistyöttömyys laskee ja työvoiman kysyntä kasvaa monilla ammattialoilla.

Helmikuun työllisyyskatsaus

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli helmikuun lopussa yhteensä 15 958 työtöntä työnhakijaa, joka on 2 670 henkilöä (-14,3 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä pieneni 6 % edellisvuoteen verrattuna. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Karjalassa: Lappeenrannassa 18% (-895) henkilöä) ja Imatralla 17% (-452 henkilöä). Kotkan-Haminan seudulla työttömiä oli 13% vähemmän (-680 henkilöä) kuin vuosi sitten. Kouvolassa työttömien määrä pieneni 12% (-643 henkilöä).

Pitkäaikaistyöttömyyden vahva laskusuuntaus jatkuu edelleen. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 35 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli helmikuun lopussa työttömänä työnhakijana 245 840 henkilöä, joka on 11,0 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä kasvoi edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 32,7 % (koko maa 33,9%).

Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli helmikuun aikana avoinna 3 013 uutta työpaikkaa, joka on -9 % (-312 kpl uutta työpaikkaa) vähemmän edellisvuoteen verrattuna. Uusien avointen työpaikkojen määrään vaikuttaa kesätyöpaikkojen eriaikainen ilmoittaminen edellisvuoteen verrattuna. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 38 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 74 % oli tarjolla yrityksissä. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 13 % enemmän.

Helmikuun työllisyyskatsauksen trendit:
•    Työttömiä työnhakijoita 14 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
•    Nuorten työttömien määrä pieneni 6 % edellisvuoteen verrattuna
•    Pitkäaikaistyöttömiä 35 % vähemmän kuin viime vuonna
•    Uusia avoimia työpaikkoja 9 % vähemmän kuin vuosi sitten
•    Palveluihin osallistuneiden määrä laski 1 %
•    Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 10 %

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, palvelujohtaja Tiia Piikki, puh. +358 295 042 172, tiia.piikki@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä


Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.