null Kaakkois-Suomen kesäkuun työllisyyskatsaus: Kouvolan seudulla avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edelleen kesäkuussa, muualla Kaakkois-Suomessa työtä on vähemmän tarjolla kuin vuosi sitten.

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa yhteensä 15 725 työtöntä työnhakijaa, joka on 1 712 henkilöä (-9,8 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömien määrä väheni 6 % edellisvuoteen verrattuna. Työttömien määrä pieneni kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa: Lappeenrannassa 12 % (-593) henkilöä), Kouvolassa 9 % (-469 henkilöä) ja Imatralla 8 % (-183 henkilöä). Kotka-Haminan seudulla työttömiä oli 9 % vähemmän (-467 henkilöä) kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömyyden lasku jatkuu edelleen. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli Kaakkois-Suomen TE-toimistossa 25,6 % vähemmän kuin edellisvuonna. Koko maassa oli kesäkuun lopussa työttömänä työnhakijana 254 176 henkilöä, joka on 6,8 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Aktivointiasteeseen laskettaviin palveluihin osallistuneiden määrä laski -8,5 % edellisvuodesta, aktivointiaste oli Kaakkois-Suomen alueella 28,8 % (koko maa 30,2%).

Kaakkois-Suomen TE-toimistossa oli kesäkuun aikana avoinna 1 818 uutta työpaikkaa, joka on -2 % (-37 kpl uutta työpaikkaa) vähemmän kuin vuosi sitten. Vain Kouvolan seudulla työpaikkojen määrä kasvoi. Yli vuoden kestävää työsuhdetta tarjottiin 45 %:ssa uusista työpaikoista ja samalla niistä 83 % oli tarjolla yrityksissä. Valtakunnallisesti uusia avoimia työpaikkoja oli 5 % enemmän.

Kesäkuun työllisyyskatsauksen trendit:

  • Työttömiä työnhakijoita 10 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin
  • Nuorten työttömien määrä väheni 6 % edellisvuoteen verrattuna
  • Pitkäaikaistyöttömiä 26 % vähemmän kuin viime vuonna
  • Uusia avoimia työpaikkoja 2 % vähemmän kuin vuosi sitten
  • Palveluihin osallistuneiden määrä laski 8,5 %
  • Kaikkien työnhakijoiden määrä laski 8 %

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen TE-toimisto, palvelujohtaja Tiia Piikki, puh. +358 295 042 172, tiia.piikki@te-toimisto.fi

Lue koko katsaus täältä

Työllisyyskatsaus sisältää tilastoja työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja palvelujen kehityksestä. Tilastot päivittyvät kuukausittain ja tiedot kerätään TE-toimistojen asiakaspalvelurekisteristä. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueeseen kuuluvat Kouvolan, Kotkan, Haminan, Lappeenrannan ja Imatran seutukunnat.