null Onnistunut rekrytointi: "Työtä tehdään oikeasti meitä varten"

Pyhtään Hoivahovissa tuli syksyllä eteen tilanne, että lähihoitajaksi opiskelemaan lähtevän hoitoapulaisen tilalle olisi saatava uusi työntekijä. Kun TE-toimistolta tuli kutsu marraskuun lopulla järjestettyyn sote-alan työnantajien keskustelutilaisuuteen, ei palveluesimies Anniina Lusma epäröinyt hetkeäkään.

Lusma on kerran aikaisemmin palkannut pitkään työttömänä olleen henkilön, mutta nyt hän sai uutta tietoa myös monipuolisista nuorten ja työttömänä olevien konkareidenkin palkkaamisesta sekä EURES kansainvälisen työnvälityksen mahdollisuuksista ja lähtömaassa tai jo työn alettua annettavasta kielikoulutuksesta.

Lusma kehottaakin kaikkia työnantajia osallistumaan TE-toimiston tilaisuuksiin, koska niissä saa suoran yhteyden asiantuntijoihin ja mahdollisuuden kysyä juuri itselle sopivia palveluja. "Vaikka samaan tilaan kootaan saman toimialan toimijoita keskustelemaan samasta asiasta, on mielenkiintoista ja antoisaa kuulla yhtä monta eri näkökulmaa kuin on osallistujiakin."

Hoivahovi lähti hakemaan uutta työntekijää puhtaasti TE-palvelujen avulla, koska heillä oli jo kokemusta työllistämisestä. Lusma sanoo, että palkkatuen hakeminen saattaa ensimmäisellä kerralla tuntua hankalalle, mutta kun prosessin tietää, on tukea ja sen maksatusta helppo hakea. 

"Laitoin viestin työnantaja- ja yrityspalvelujen asiantuntijalle Simpasen Päiville heti tilaisuuden jälkeen. Kävimme puhelimitse läpi, millaista henkilöä haemme ja millainen hänen työnkuvansa tulee olemaan. Samalla sovimme, millä aikataululla TE-toimisto esittelee meille ehdokkaita."

Rekrytointi on aina haastava tilanne työnantajalle, mutta Lusma on kaikin puolin tyytyväinen saamaansa palveluun, koska hänellä oli koko ajan tunne, että työtä tehdään oikeasti heitä varten ja heille sopivaa henkilöä hakien – henkilökohtaisesti ja täsmällisesti sovitulla tavalla.

Opiskelemaan lähtenyt hoitoapulainenkin oli TE-toimiston kautta Hoivahoviin tullut. Tälläkin kertaa he olivat jo palkkaamassa yhden haastatelluista, mutta viime hetkillä ovesta käveli sisään Jonna Leinonen, joka oli kuullut työpaikasta puskaradion kautta. Jonna aloitti uudessa työssään tammikuussa.

Hoivahovi on Pyhtäällä sijaitseva Coronarian ylläpitämä tehostetun palveluasumisen yksikkö, joka tarjoaa ympärivuorokautista, kodinomaista hoivapalvelua pääsääntöisesti ikäihmisille. Coronaria on suomalainen valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan toimija, jolla on useita yksiköitä ympäri Suomen.

"Haimme palkkatukea Pyhtään yksiköstä käsin paperihakemuksella, mutta maksatuksen hoidamme sähköisesti Coronaria Oy:n Oulun pääkonttorilta", Lusma kertoo. Sekä palkkatuen että sen maksatuksen sähköinen hakeminen nopeuttaa käsittelyä ja tilannetta voi itse seurata Yrityksen ja työnantajan Oma asiointi -palvelussa.

Laajat toiminnan ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen liittyvät asiat hoidetaan keskitetysti Oulun pääkonttorilta, joten Hoivahovin tarpeet ovat lähinnä yksittäisiä rekrytointeja. Lusma pitää kuitenkin hyvänä, että hän on tietoinen TE-palvelujen tarjoamista mahdollisuuksista ja voi tarpeen mukaan ottaa niitä esille esimerkiksi oman palvelupäällikönsä Merja Lanton kanssa.

Jonna Leinonen on viihtynyt pätkätöiden jälkeen pidemmässä työsuhteessa. Anniina Lusma puolestaan iloitsee, kuinka helposti ja nopeasti hän sai heille sopivan työntekijän.

Lue lisää: