Yhteistyökumppaneille

Kaakkois-Suomen TE-toimisto on työmarkkinoiden asiantuntija, jonka ydintehtävä on TE-palvelujen tuottaminen toiminta-alueen asiakkaille. Kaakkois-Suomen TE-toimiston arvot ovat asiakaslähtöisyys, avoimuus, osaaminen ja yhteistyö.

Toiminnan strategiset painopistealueet ovat

Tämän sivun tiedot on tarkoitettu ensisijaisesti Kaakkois-Suomen TE-toimiston yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille sekä tiedotusvälineille.

  • Henkilöstön sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi.

Ajantasaista tietoa Kaakkois-Suomen alueen työllisyystilanteesta ja työmarkkinoista löydät

Asiointiohjeet ja yhteystiedot asiakkaille löytyvät alasivuilta

Sivu päivitetty 15.9.2021
null Oppilaitoksista valmistuvien ilmoittautuminen työnhakijaksi

Jos opintojen jälkeen ei ole heti tiedossa työpaikkaa, keväällä valmistuvan kannattaa ilmoittautua TE-toimistoon työnhakijaksi jo ennen opintojen päättymistä.

Ilmoittautumalla työnhakijaksi ennen valmistumista oikeus työttömyysetuuteen alkaa ensimmäisestä työttömyyspäivästä. Jos ilmoittautumisen tekee opintojen päätyttyä, oikeus työttömyysturvaan alkaa vasta siitä päivästä, kun ilmoittautuu työnhakijaksi.

Työnhakijaksi ilmoittaudutaan verkkopankkitunnuksilla Oma asiointi -palvelussa osoitteessa te-palvelut.fi. Opastusta verkkopalvelujen käyttöön ja yleisneuvontaa TE-palveluista antaa ma–pe klo 9.00–16.15 valtakunnallinen puhelinpalvelu Työlinja, puh. 0295 042 700.

Mikäli käytössä ei ole pankkitunnuksia, tulee työnhakijaksi ilmoittautua ottamalla yhteyttä TE-toimistoon joko puhelimitse tai käymällä jossain toimipaikassa. Kaakkois-Suomen TE-toimiston yhteystiedot löytyvät osoitteesta te-palvelut.fi/kaakkois-suomi.

"Ilmoittautumalla verkossa ei tarvitse tulla erikseen käymään TE-toimistossa, vaan työnhaun käynnistämisen voi hoitaa itse valitsemanaan ajankohtana vaikka kotoa käsin", kertoo palveluesimies Annele Buddas Kaakkois-Suomen TE-toimistosta. "Tämän jälkeen me otamme asiakkaaseen yhteyttä ja sovimme tarvittaessa ajanvarauksen asiantuntijalle."

Työnhakijaksi ilmoittautumisesta käynnistyy asiakkuus TE-palveluissa. TE-palvelut tarjoaa asiakkailleen apua ja välineitä työnhakuun ja työhakemusten tekoon sekä valmennusta esimerkiksi työhaastatteluun. TE-palvelut myös esittelee työnhakijoita työnantajille, jotka etsivät työntekijöitä.

"Työnsaanti voi vaikeutua jo parin kuukauden lomailun aikana, joten valmistuvan kannattaa myös itse hakea aktiivisesti työtä jo ennen valmistumista sekä heti valmistumisen jälkeen", Buddas muistuttaa. "Oma asiointi -palvelussa kannattaa työnhakijaksi ilmoittautumisen yhteydessä julkaista oma työnhakuilmoitus CV-netissä ja laittaa se töihin puolestaan."

CV-netti on kaikille työtä etsiville tarkoitettu TE-palvelujen maksuton palvelu, josta palveluun tunnistautuneet työnantajat voivat hakea sopivia työntekijöitä työnhakuilmoitusten perusteella. Joillakin aloilla työtarjouksia saattaa tulla jo samana päivänä ilmoituksen jättämisestä, koska CV-vahtia käyttävät työnantajat saavat sähköpostiinsa ilmoituksen heille sopivista uusista työnhakijoista.

Lisää vinkkejä omatoimiseen työnhakuun löytyy te-palvelut.fi-verkkopalvelusta:
Vinkkejä työnhakuun

Lisätietoja työnhaun käynnistämisestä ja TE-palveluista työnhakijoille:

 

Lisätietoja:

Annele Buddas, palveluesimies, työnvälitys- ja yrityspalvelut, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, puh. 0295 042 039

Lataa tiedote (pdf)

    

Yhteyshenkilöitä Kaakkois-Suomen TE-palveluissa

Johtaja:

Jari Saarinen
0295 042 200

Johdon tuki:

viestintäpäällikkö
Suvi Kalliomäki
0295 042 035

viestintäasiantuntija
Niina Sylgren
0295 042 170

tietosuojavastaava
Toni Vesanen
0295 042 085

Työnantaja- ja yrityspalvelut, tuetun työllistymisen palvelut Kymenlaakso:

palvelujohtaja
Tuija Luodelahti
0295 042 128

Yrityspalvelut:
palvelupäällikkö
Antero Järvinen
0295 042 068

Muutosturva ja lomautukset:

Leena-Maria Sevón
0295 042 264
Anita Kirkkopelto-Marttila
0295 042 087

Yrityspalvelut (vaihde)
0295 042 001

Lähetä yt-esitykset:
kirjaamo.kaakkois-suomi@te-toimisto.fi

TE-live

tuottaja/toimittaja
Akulina Rugojeva
0295 042 048

Nuorten palvelut ja osaamisen kehittäminen, tuetun työllistymisen palvelut Etelä-Karjala:

palvelujohtaja
Tiia Piikki
0295 042 172

Nuorten yhteiskuntatakuu:

asiantuntija
Tuula Hautala-Piirainen
0295 042 046

Hankkeet ja työllisyyspoliittiset avustukset:

palvelupäällikkö
Kai Greijula
0295 042 271