Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Kaipolan tehtaan sulkemisen vaikutukset alihankintayrityksiin tämänhetkisen tiedon perusteella ovat odotettua vähäisempiä

Monien alihankintayritysten liikevaihdosta pienempi osuus on sidoksissa Kaipolaan kuin 10 vuotta sitten. Alihankintayritysten tilanteiden selvittäminen jatkuu yhä.

Keski-Suomen TE-toimisto on koonnut yhdessä UPM:n ja Jämsän kaupungin kanssa listan mahdollisista alihankintayrityksistä, joihin UPM:n Jämsän Kaipolan tehtaan sulkeminen saattaa välillisesti vaikuttaa. Keski-Suomen ja Pirkanmaan TE-toimiston yritysasiantuntijat ovat selvittäneet yritysten kanssa niiden tämänhetkistä tilannetta.

– Olemme tavoittaneet tähän mennessä noin neljäsosan listatuista yrityksistä. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, ettei UPM:n Kaipolan tehtaan sulkemisella ole niin mittavia negatiivisia vaikutuksia alihankintayrityksiin kuin on etukäteen pelätty, Keski-Suomen TE-toimiston yritysasiantuntija Caius Forsberg kertoo.

– Monen kontaktoidun yrityksen kohdalla vaikuttaa siltä, että ne ovat joutuneet jo aiemmin etsimään uusia liiketoimintamahdollisuuksia paperiteollisuuden alihankintakysynnän vähennyttyä. Vaikuttaa siltä, että kymmenen vuotta sitten on ollut enemmän yrityksiä, joiden liikevaihdosta merkittävä osuus on ollut sidoksissa Kaipolaan.

Välittömiä alihankintayritysten avuntarpeita on tullut vain vähän. Tulevia tarpeitakin on kirjattu ylös.

– Monilla yrityksillä on halua investoida, mutta yrittäjät ovat vielä odottavalla kannalla asian suhteen. Myös muita tulevia tarpeita, kuten rekrytointitarpeita ja osaamiseen kehittämisen tarpeita, on tunnistettu yhdessä yritysten kanssa.

– Meillä ei kuitenkaan välttämättä ole tiedossa kaikki yritykset, joihin tehtaan sulkeminen vaikuttaa. Mikäli tämänhetkinen tilanne huolestuttaa yritystä, meihin voi olla suoraan yhteyksissä. Autamme yrityksiä niin rekrytoinnin, koulutuksen kuin esimerkiksi investoinnin kysymyksissä yhdessä kumppaniemme kanssa, Forsberg täydentää.

Yhteystiedot yrityksille

  • Keski-Suomen yritys- ja työnantaja-asiakkaiden puhelinpalvelu: puh. 0295 046 006 (ma-pe klo 9-16.15)
  • Keski-Suomen TE-toimiston yritysasiantuntijoiden yhteystiedot: toimistot.te-palvelut.fi/keski-suomi/tyonantaja

Lisätietoja medialle

Caius Forsberg, yritysasiantuntija, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
puh. 0295 046 182

Minna Orrainen, palvelujohtaja, työnvälitys- ja yrityspalvelut, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
puh. 0295 046 020