Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Lastenvaatteita ja yhteistyötä TE-toimiston kanssa

Jyväskyläläinen lastenvaatteisiin erikoistunut Kimperi on mainio esimerkki siitä, miten intohimoisesta harrastuksesta ja aivan pienimuotoisesta toiminnasta voi kasvaa useita ihmisiä työllistävä yritys. Kimperin väki vieraili Jyväskylän toimipaikassamme tiivistä yhteistyötä TE-toimiston kanssa tehneille työnantajille suunnatussa aamutapahtumassa.

– Yhdeksän vuotta siten aloitin kotona. Pikku hiljaa mukaan tuli nettikauppa ja myöhemmin oma liiketila. Vuosi sitten avattiin oma ompelimo, Kimperi Factory. Ensimmäisen työntekijän palkkasin neljä vuotta sitten, Kimperin yrittäjä  Outi Sahikallio kertoo. 


Myymäläpäällikkö Miia Vilppula (vas.) ja yrittäjä Outi Sahikallio

Nykyisin työntekijöitä on yhteensä kahdeksan. Lisäksi yrityksellä on ollut harjoittelijoita niin TE-toimiston kuin oppilaitostenkin kautta. Outi on ollut pääosin tyytyväinen TE-toimiston kanssa tehtyyn yhteistyöhön.

– Palkkatuki on hyvä ja turvallinen väylä niin työnantajalle kuin työntekijällekin. Palkkatuettu jakso antaa aikaa siihen, että työntekijä pääsee täysin sinuiksi työnsä kanssa ja toisaalta työnantajalle tulee kompensaatiota siitä, ettei työntekijä ole välttämättä heti alusta lähtien kaikkein tehokkaimmillaan, Outi listaa.

Palkkatuen hakemisen hän kokee helpoksi ja nopeaksi. Ainoa miinus tulee siitä, että tuen maksatusaikataulut saisivat olla vähän rivakammat. Tähän tietenkin myös pyritään, eikä homma saa jäädä siitä kiinni!

Kimperi on etsinyt työntekijöitä niin omien väyliensä kuin TE-toimiston kautta. Yrittäjä ei näe eroa tarjokkaiden välillä siinä, mitä kautta he ovat tiensä yritykseen löytäneet.

– On ollut todella hyviä ja sitten sellaisiakin, jotka eivät sovellu alalle. Mutta niinhän se on elämässä yleensäkin.

Soveltuvuutta voidaan arvioida TE-toimiston välityksellä työkokeilulla. Siinä työntekijä tutustuu uuteen työhön ja samalla työnantaja saa näkemyksen siitä, onko työntekijässä potentiaalia yrityksen tarpeisiin. Lyhyen työkokeilujakson jälkeen voidaan myöntää palkkatukijakso. Perimmäinen päämäärä on se, että työntekijä sijoittuu työnantajan palvelukseen pysyvästi. TE-toimistossa tätä kutsutaan poluttamiseksi.

– Kaikki eivät ole ihan oivaltaneet työkokeilun merkitystä. Osa kokee, että se on pelkkää ilmaista työtä. Ei ajatella, että se on näyteikkuna palkkatyöhön. TE-toimiston olisikin hyvä teroittaa tätä asiaa oppilaitoksiin, jotta se avattaisiin jo opiskeluvaiheessa hyvissä ajoin, Outi huomauttaa.

– Ei riitä, että opiskellaan ammatti, pitää opiskella tekemään myös työtä, Kimperin myymäläpäällikkö Miia Vilppula toteaa vierestä.

 

Haluaisiko sinun yrityksesi tehdä yhteistyötä TE-toimiston kanssa? Katso työnantajapalveluiden yhteystiedot kotisivuiltamme. Etsitään ratkaisut yhdessä!

Päivitetty: 18.04.2024