Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Lomautettujen laajempi työttömyysturva jatkuu vuoden loppuun asti - TE-toimisto tarkistaa lomautettujen oikeuden työttömyysturvaan 20.7. alkaen

Lomautettujen työttömyysetuutta koskevan työttömyysturvalain väliaikaisten lainsäädäntömuutosten voimassaoloa on jatkettu 31.12.2020 asti. Muutokset astuvat voimaan 1.8.2020. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lomautetulla on vuoden loppuun asti oikeus työttömyysetuuteen lomautuksen aikana opintojen tai yritystoimen estämättä.

Keski-Suomen TE-toimisto tarkistaa kaikkien alueen lomautettujen työnhakutilanteen 20.7. alkaen. TE-toimisto antaa uuden työttömyysturvalausunnon tai ottaa tarvittaessa yhteyttä puhelimitse, jos lomautus jatkuu heinäkuun jälkeen ja työttömyysturvalausunto on annettu heinäkuun loppuun saakka. Puhelut tulevat 0295-alkuisesta numerosta – vastaathan puheluun.

Omia tietoja voi päivittää sähköisessä Oma asiointi -palvelussa. Lomautetun ei tarvitse olla erikseen yhteydessä TE-toimistoon, ellei hän ole saanut erillistä yhteydenottopyyntöä.

Lue lisää valtakunnallisilta sivuilta: Jatkoa toimille, joilla on tuotu turvaa ja joustoa työmarkkinoille korona-aikana.

Henkilöasiakkaiden valtakunnallinen puhelinpalvelu: p. 0295 025 500 (arkisin klo 9–16.15).


Oma
asiointi