Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Muutoksia palkkatukiasioissa vuonna 2020

Palkkatuen uudistuksesta käydään julkisuudessa vilkasta keskustelua. Uusi lainsäädäntö palkkatuen myöntämisestä on parhaillaan valmistelussa ja sen odotetaan valmistuvan ensi syksyyn mennessä. Siihen saakka palkkatuen myöntämisessä noudatetaan aikaisempaa, voimassa olevaa lainsäädäntöä.

Vuoden vaihteessa palkkatukiasioihin tulee pieniä muutoksia. Nämä muutokset toteutetaan nykylainsäädännön puitteissa. Tavoitteena on palkkatukiprosessin nopeutuminen sekä kohtaannon parantaminen työntekijöiden ja työnantajien välillä. Työnantajille tulee mahdollisuus ilmoittaa palkkatukipaikkoja sähköisesti yrityksen ja työnantajan Oma asiointi- palvelussa.  Henkilöasiakkaalle avautuu mahdollisuus selata palkkatukipaikkoja Oma asiointi-palvelussa. Henkilöasiakkaalle avataan näkymä palkkatukipaikkoihin niiden työtehtävien osalta, joiden hakukriteerit sopivat yhteen hänen oman työllistymissuunnitelmansa tietoihin.

Työntekijä voi itse ottaa yhteyttä työnantajaan sopivan palkkatukipaikan löydyttyä. Mikäli työntekijä ja työnantaja päättävät solmia palkkatuetun työsuhteen, työnantaja voi hakea työllistämiseen palkkatukea. Palkkatuen hakeminen säilyy entisellään ja sopivan työntekijän löydyttyä työnantaja lähettää palkkatukihakemuksen entiseen tapaan sähköisesti TE-toimistolle.

Ennen palkkatuen hakemista työnantaja voi selvittää perusedellytyksiään palkkatuen saamiseen helposti TE-palvelujen Teuvo-neuvojabotin avulla. Sivustolta www.te-palvelut.fi/palkkatuki löytyy chat-palvelu, jossa voi tehdä työnantajan palkkatukitestin.


Oma
asiointi