Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Tiivistä tukea Jämsän alueella jo syyskuusta alkaen

UPM Jämsän Kaipolan paperitehdas suljetaan joulukuussa ja yli 400 työtehtävää lopetetaan tehtaalla. Lakkauttamisen vaikutuksia alueella on kartoitettu laajasti. Keski-Suomen TE-toimisto tekee yhdessä UPM:n ja kumppanien kanssa töitä koko Jämsän alueen hyväksi.

Keski-Suomen TE-toimisto on tukenut kumppaniensa kanssa UPM:ää ja sen henkilöstöä sekä Jämsän alueen yrityksiä virallisen muutosturvaprosessin, työllisyydenhoitoprosessin ja yritysyhteistyöprosessin kautta jo syyskuusta alkaen.

– On tosi tärkeää, että on kanavia, mihin voi mennä puhumaan ja on joku taho, joka pitää toivoa yllä, toimihenkilöiden luottamusmies Antti Kosola kertoo.

– TE-toimiston palveluiden saatavuus on ollut erinomainen ja resursseja on varattu hyvin. On vaikuttanut siltä, että kun työntekijä on kerran hyödyntänyt palveluja, hän on hakeutunut niiden pariin myös uudestaan - esimerkiksi CV:n työstöön, Kosola kertoo kokemuksista.

 Palvelua UPM:n henkilöstölle on kehitetty tarpeiden pohjalta. Henkilöstölle tarjotaan muun muassa tieto- ja neuvontapalvelua aiemmin paikan päällä, nyt koronatilanteen vuoksi vain puhelimitse ja videoyhteydellä. Tukea on tarjolla erilaisiin tilanteisiin, kuten työllistymisen, uraohjauksen, koulutuksen, yrittäjyyden ja työkyvyn kysymyksissä. Tukitapoja ja -sisältöjä suunnitellaan tiiviissä yhteistyössä.

 

Tiivistä yhteistyötä poikkeuksellisessa tilanteessa

– Yhteistyö TE-palveluiden kanssa on sujunut hyvin. Pystyimme hyvin nopeasti ja joustavasti muodostamaan tiimin ja vaihtamaan ajatuksia siitä, millä tavalla kartoitamme yrityksiä, joihin tämä rakennemuutos vaikuttaa, Jämsän kaupungin yrityspalvelupäällikkö Marko Leppänen kertoo.

 Keski-Suomen TE-toimiston muutosturva-asiantuntija Jaakko Routavaaran mukaan yhteistyötä irtisanottujen mahdollisimman pikaiseksi työllistämiseksi on tehty muun muassa työnantajan, ministeriön, ELY-keskuksen, ammattiliittojen, luottamusmiesten ja oppilaitosten kanssa. Mukana työssä on myös Pirkanmaan TE-palvelut.

 – Yt-neuvottelu on suurin yksittäinen irtisanomisiin johtanut neuvottelutilanne Keski-Suomessa. Muutosturvaprosessiin on panostettu paljon ja se käynnistettiin jo syyskuussa ennen varsinaisten yt-neuvottelujen alkamista.

 

Lisätietoja medialle:

 • Jaakko Routavaara, muutosturva-asiantuntija, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
  • puh. 0295 046 180, jaakko.routavaara@te-toimisto.fi
 • Tuula Säynätmäki, johtaja, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
  • puh. 0295 046 050, tuula.saynatmaki@te-toimisto.fi


Yhteystiedot yrityksille:

 • Caius Forsberg, yritysasiantuntija, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
  • puh. 0295 046 182
 • Marko Leppänen, yrityspalvelupäällikkö, Jämsän kaupunki.
  • puh. 0407477719

Oma
asiointi