Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Yrittäjä: Jos oikeutesi työmarkkinatukeen saa jatkoaikaa, TE-toimisto on sinuun yhteydessä

Yrittäjien työmarkkinatukioikeutta koskevien työttömyysturvalain väliaikaisten lainsäädäntömuutosten voimassaoloa on jatkettu 31.12.2020 asti. Muutokset astuvat voimaan 1.7.2020. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yrittäjällä saattaa olla oikeus työmarkkinatukeen vuoden loppuun saakka, mikäli yritystoiminta on edelleen sivutoimista koronapandemian takia.

Työnhakijaksi ilmoittautuneiden yrittäjien työhakua on jatkettu muutoksen vuoksi. Keski-Suomen alueella työnhakijaksi ilmoittautuneille yrittäjille soitetaan Keski-Suomen TE-palveluista heinäkuun aikana 0295-alkuisesta puhelinnumerosta. Soitolla tarkistetaan, täyttyvätkö yrittäjän työmarkkinatuen saamisen edellytykset 1.7.2020 alkaen. Jos emme useista soittoyrityksistä huolimatta tavoita sinua, työnhakusi päättyy viimeistään 30.8.2020.

Huom! Jos arvioit, että koronavirusepidemialla ei ole enää vaikutusta yritystoimintaasi, eikä siten työnhaulle tai yrittäjän työttömyysturvalle ole tarvetta, päätäthän työnhakusi sähköisessä Oma asiointi -palvelussamme. Tällöin emme soita sinulle tarkistaaksemme työmarkkinatukioikeuttasi.

Mikäli päätoiminen yritystoimintasi on jo käynnistynyt ja olet katkaissut työnhakusi, sinuun ei olla erikseen yhteydessä.

Jos tarvitset lisätietoa, voit soittaa Keski-Suomen TE-palvelujen yritys-ja työnantajapalveluun, puh. 0295 046 006, ma-pe klo 9-16.15

Lisää aiheesta

TE-palveluiden valtakunnallinen uutinen: Jatkoa toimille, joilla on tuotu turvaa ja joustoa työmarkkinoille korona-aikana (23.6.2020)


Oma
asiointi