Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Korkeasti koulutetuille apua työllistymiseen uusilta palveluntuottajilta

Pirkanmaalla kokeillaan uusia tapoja korkeasti koulutettujen entisten nuorten työllistymiseksi. ELY-keskuksen, TE-toimiston ja Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) kanssa yhdessä valmisteltu pilotti, jossa kokeillaan uusia toimintatapoja ensisijaisesti yli viisikymppisten korkeasti koulutettujen henkilöiden työllistymiseksi, nytkähti eteenpäin, kun ELY-keskus valitsi palveluntuottajat.

Rahaa pilottitoimintaan on myönnetty Pirkanmaalle miljoona euroa. Yksityiset yritykset toteuttavat pilotin työllistymistä tukevat valmennukset ja muut toimenpiteet noin 1000:lle kohderyhmään kuuluvalle henkilölle.

Palveluntuottajat valittu

Pirkanmaan ELY-keskus kilpailutti palveluja tuottavat yritykset. Tarjousajan päättymiseen mennessä tarjouksia saapui kuusi (6) ja ne kaikki hyväksyttiin. Hankintapäätös saa lainvoiman 14 vuorokauden kuluttua. Valituksi tulivat:

  • Arffman Consulting Oy ja Nortrain Oy (konsortio)
  • Cimson Koulutuspalvelut Oy
  • KK Valmennuskeskus Oy / Valmennuskeskus Public
  • Nordic Henkilöstöpalvelut Oy
  • Opteam/HRC Pirkanmaa Oy¨
  • Spring House Oy

Asiakastiedotus alkaa kesäkuussa

Kilpailutetut palveluntuottajat päättävät itse, millä tavoin asiakkaiden työllistymistä parhaiten edistetään. Palkkio yrityksille maksetaan tuloksista, joko työllistymisestä tai yritystoiminnan käynnistämisestä. Työllistymistä tukevia toimenpiteitä voivat olla esim. yrittäjyysvalmennus, työnhakijoiden oman osaamisen kirkastaminen ja sen markkinointitaidot.

- Yritykset markkinoivat itse palvelujaan kohderyhmään kuuluville henkilöille. Palvelu alkaa  1.8.2016. Uskomme, että työttömän henkilön oma valinnanmahdollisuus ja palveluntuottajille vain tuloksista maksaminen tuottavat hyvää tulosta. Työttömät korkeasti koulutetut henkilöt saadaan kiinni työn syrjään ja heidän osaamisensa ja elämänkokemuksensa työnantajien käyttöön, toteaa aikuiskoulutuspäällikkö Riikka Joutsensaari Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Työtön valitsee itse

Pilotissa kokeillaan palvelusetelimallia, jossa reunaehdot täyttävälle työttömälle henkilölle annetaan palveluseteli ja sen jälkeen hän voi itse valita kilpailutetusta palvelutarjonnasta hänelle parhaiten sopivan työllistymistään tukevan palvelun. 

Tähtäimessä nopea työllistyminen

- Tämä pilotti toteuttaa hallitusohjelman mukaista kokeilukulttuuria ja kuuluu hallituksen työvoimahallinnon uudistamiseen tähtäävään kärkihankkeeseen. Kun vanhat konstit eivät pure, on syytä kokeilla uusia. Tähtäämme tässä pilotissa julkisen sektorin ja yksityisten yritysten yhteistoiminnalla nopeuttamaan työttömien työllistymistä, ehkäisemään pitkäaikaistyöttömyyttä ja löytämään uusia tehokkaita toimintatapoja, toteaa Pirkanmaan TE-toimiston johtaja Regina Saari.

Linkki tiedotteeseen/Länk till pressmeddelandet

Päivitetty: 06.07.2023