Ammatinvalinta ja koulutus

Tutustu ammatinvalinnan ja koulutuksen  valtakunnallisiin sivuihin.

Suosittelemme, että tutustut seuraaviin ammatinvalintaan ja uraohjaukseen liittyviin verkkosivuihin Apua koulutus- ja ammatinvalintaan internetissä.

Ammatinvalinta ja uraohjaus

Uutta suuntaa etsimässä? Apua esteiden ylittämiseen? Tilaa omien tavoitteiden tarkastelulle?

Ammatinvalinta- ja uraohjauksessa psykologin luona voit rauhassa pysähtyä tarkastelemaan omia toiveitasi, mielikuviasi, ajatuksiasi ja toimintatapojasi. Voit pohtia ammatillista polkuasi, siihen liittyviä haasteita ja vahvuuksia sekä tarkastella suunnittelun esteitä. Tavoitteena on itsetuntemuksen lisääminen ja oman toiminnan vahvistaminen.

Tapaamiset ovat maksuttomia ja keskustelut luottamuksellisia. Palvelu on tarjolla koulutus- tai työtilanteestasi riippumatta.Tärkein edellytys on se, että itse haluat pohtia asioita ja keskustella valinnoistasi.

Vakiintuneesti työssä olevia asiakkaita palvelee ensisijaisesti valtakunnallinen  uraohjaus (linkki oikealla). Monet ammattiliitot tarjoavat myös uraohjauspalveluita. Mikäli Sinulle on myönnetty Kelan, vakuutusyhtiön tai työeläkevakuutuksen toimesta oikeus ammatilliseen kuntoutukseen, Sinun tulee tarvittaessa pyytää ammatinvalinnanohjauspalveluita suoraan edellä mainituilta tahoilta.

Uraohjaus

Ilman ajanvarausta puh. 0295 020 720

Uraohjausta puhelimitse maanantaisin ja torstaisin klo 12–16

Ajanvarauksella

Varaa aika puhelin- tai skype-ohjaukseen sähköisen ajanvarauskalenterin kautta.

Pohjanmaan TE-toimiston ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelut

Pohjanmaan TE-toimiston psykologeille voit varata ajan Vaasan, Kokkolan ja Pietarsaaren toimipaikoista sähköpostitse osoitteessa kirjaamo.pohjanmaa@te-toimisto.fi. Mikäli olet työnhakijana, voit jättää yhteydenottopyynnön TE-toimistossa asioidessasi tai Oma asiointi -verkkopalvelun kautta.

Psykologi ottaa sinuun yhteyttä ja keskusteluajan saat muutamassa viikossa jonotustilanteesta riippuen.

 

Koulutuskokeilu

Koulutuskokeilussa tutustut koulutuksen sisältöön ja ammatin vaatimuksiin. Koulutuskokeilussa voit keskustella opettajien ja oppilaanohjaajien kanssa opiskeluun liittyvistä asioista. Voit myös tutustua oppilaitokseen ja opiskeluun seuraamalla oppitunteja. Koulutuskokeilu kestää enintään 10 päivää.

Koulutuskokeiluesitteet: