Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Noin tuhat yrittäjää Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston alueella on hakenut yrittäjien työttömyysturvaa - haku jatkuu

Laki yrittäjien oikeudesta työttömyysturvasta tuli voimaan 8.4.2020. Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi.

Jos yrittäjä rekisteröityi työnhakijaksi 15.4.2020 mennessä ja edellytykset tukeen täyttyvät, hänellä on oikeus työmarkkinatukeen 16.3.2020 alkaen.

Haku jatkuu edelleen, mutta nyt tukea voi saada vasta siitä päivästä lähtien, kun yrittäjä on rekisteröitynyt työnhakijaksi TE-palveluissa. Laki on voimassa 30.6.2020 saakka.

Noin tuhat pohjalaista ja keskipohjalaista yrittäjää on rekisteröitynyt työnhakijaksi 15.4.2020 mennessä.

Pohjanmaan TE-toimisto on perustanut erillisen tiimin, joka käsittelee yrittäjien hakemuksia 20 hengen voimin ja tekee työvoimapoliittisia lausuntoja niin nopeasti kuin mahdollista. Tavoitteena on saada pahin ruuhka purettua kahden viikon aikana.

TE-toimisto lähettää yrittäjälle viestin, kun lausunto Kelalle on lähtenyt ja yrittäjä voi hakea työmarkkinatukea Kelalta.


Oma
asiointi