menu
Sulje
Sulje
Skip to Content

Pohjois-Karjalan TE-toimisto

Näillä sivuilla kerromme Pohjois-Karjalan TE-toimiston asioimiskäytännöistä sekä paikallisista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista.

Huom! Joensuun aulapalvelu suljettu perjantaina 23.10. klo 12-16, puhelin- ja verkkopalveluissa käyttökatko perjantaista maanantaihin!

Huoltotöiden takia TE-toimistojen tietojärjestelmät ovat loppuviikolla poissa käytöstä. Käyttökatko alkaa perjantaina 23.10. klo 12 ja päättyy maanantaina 26.10. klo 7. Tällä välillä TE-toimiston puhelinpalvelut sekä Oma asiointi -verkkopalvelu ovat poissa käytöstä.

Myös Joensuun toimipaikan aulapalvelu osoitteessa Torikatu 36A on avoinna perjantaina 23.10. vain klo 9-12. Iltapäivällä aulapalvelu on suljettu. Lomakkeita voi kuitenkin toimittaa TE-toimiston postilaatikkoon.

Maanantaina 26.10. Joensuun aulapalvelu palvelee normaalisti klo 9 alkaen.

Lue lisää käyttökatkosta tästä

Huom!

Asioithan koronavirusepidemian aikana ensisijaisesti Oma asiointi -verkkopalvelussa tai soittamalla puhelinpalveluun.
Työnhaku tulee myös käynnistää ensisijaisesti Oma asiointi -palvelussa, jonka jälkeen otamme sinuun tarvittaessa yhteyttä kahden viikon sisällä työnhaun käynnistymisestä. Verkkopalvelusta näet myös työnhakusi tilanteen tai voit jättää meille yhteydenottopyynnön.

Lue lisää asiointikäytännöistä koronaepidemian aikanatästä

 

Seuraa meitä myös somessa:

 

 

Uutiset

« Takaisin

Miten yrittäjiä, yksinyrittäjiä ja freelancereita tuetaan koronatilanteessa?

Hallitus helpottaa koronavirustilanteessa yrittäjien ja freelancereiden pääsyä työttömyysturvan piiriin yritysmuodosta riippumatta. Yritystoiminnan edellytysten tilapäisluonteinen heikentyminen koronan vuoksi on peruste arvioida yritystoiminta työllistävyydeltään sivutoimiseksi yritystoiminnaksi. Sivutoimisen yritystoiminnan perusteella henkilöllä on oikeus työttömyysetuuteen. Päätoimisesti työllistyneen yrittäjän työttömyysetuuden saaminen ei edellyttäisi yritystoiminnan lopettamista.

Muutos ei erottele eri yhtiömuodoissa harjoitettua yritystoimintaa, mikä turvaa poikkeusoloissa yrittäjien yhdenvertaisuuden. Yrittäjän oma ilmoitus riittää, mikä vähentää selvitystyön ja harkinnan tarvetta työ- ja elinkeinotoimistoissa.

Yrittäjä ja freelancer voi jo nyt ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi (henkilöasiakkaana eli ei yrityksenä) hakeakseen työttömyysturvaa koronavirusepidemiasta johtuen. Yksinyrittäjän ja freelancerin oma ilmoitus koronavirusepidemiaperusteesta riittää. Tämä vähentää selvitystyön ja harkinnan tarvetta työ- ja elinkeinotoimistoissa ja nopeuttaa koko prosessia. TE-toimisto antaa työttömyysturvaan liittyvät lausunnot, kun muutos työttömyysturvalaissa on voimassa ja toimeenpano-ohjeet asiassa saatu.

Työttömyysturvalakiin tehtävä muutos on määräaikainen. Muutosta valmistellaan työ- ja elinkeinoministeriössä ja tiedotetta päivitetään muutoksen edetessä.

Lue lisää yrittäjien työttömyysturvasta koronaepidemian aikana Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteesta.

Lue lisää kysymyksiä ja vastauksia koronasta ja yritysrahoituksesta Työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilta.

Pohjois-Karjalan TE-toimiston yritys- ja työnantajapalvelut: 0295 043 183


Tiedotteet

Oma
asiointi

TyönhakuStartti info -webinaari

LOKA 27 2020
ti 27.10.2020
klo 13:00
Joensuu

Infra-alan työnjohtaja RekryKoulutusinfo

MARRAS 05 2020
to 05.11.2020
klo 14:00
Joensuu

Puhtausalan Rekryperjantai Luotsissa

MARRAS 13 2020
pe 13.11.2020
klo 12:00
Joensuu

Sosiaali- ja terveysalan koulutusinfo -webinaari

MARRAS 19 2020
to 19.11.2020
klo 13:00
Joensuu

Puhtausalan Rekryperjantai Luotsissa

JOULU 11 2020
pe 11.12.2020
klo 12:00
Joensuu

Lisää tapahtumia

Tulosta