Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Katso-palvelu poistuu käytöstä - siirry Suomi.fi-palvelun käyttäjäksi

Katso-palvelu poistuu käytöstä 31.12.2020 ja sen korvaavat Suomi.fi-tunnistus sekä Suomi.fi-valtuudet. Suomi.fi-valtuudet kannattaa hoitaa kuntoon nyt, jotta asiointi TE-palveluiden, Kelan, Verohallinnon ja muiden viranomaisten kanssa sujuu myös Katso-palvelun päättymisen jälkeen.

Katso-tunnusten sijasta asiointipalveluihin kirjaudutaan jatkossa vahvoilla henkilökohtaisilla tunnistusvälineillä kuten verkkopankkitunnuksilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla.

Katso-palvelussa on voinut valtuuttaa muita käyttäjiä hoitamaan asioita. Vuodenvaihteen jälkeen Katso-tunnisteella ei ole enää mahdollista tunnistautua eivätkä Katso-palvelussa olevat roolit ja valtuudet ole enää voimassa. Katso-palvelussa olevat valtuudet eivät siirry automaattisesti uuteen palveluun vaan ne tulee luoda Suomi.fi-valtuuksiin.

Yksityishenkilöt sekä yritykset ja yhteisöt voivat ottaa Suomi.fi-valtuudet käyttöön omatoimisesti heti. Yritykset ja yhteisöt voivat selvittä nimenkirjoitusoikeuden kaupparekisteristä tai yhdistysrekisteristä.

Lue lisää valtuuksista ja käyttöönotosta

Kirjautuminen palveluun (ohje.te-palvelut.fi)Valtuudet (suomi.fi)Katso-palvelun käyttö päättyy – käyttäjien tulee siirtyä Suomi.fi-palveluun (dvv.fi)Katso-palvelun käyttö päättyy – Näin kunta siirtyy Suomi.fi-valtuuksiin (dvv.fi) 


Oma
asiointi