Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Suunnitteletko yrittäjyyttä? -webinaarit tulevat taas

Suunnitteletko yrittäjyyttä? -webinaarit ovat sinulle, kun kaipaat vinkkejä yrittäjyyden aloittamiseen. Verkossa toteutettavia webinaareja on viisi erilaista. Jokaisessa keskitytään omaan teemaan, kuten starttirahaan, liiketoimintasuunnitelmaan tai erilaisiin yritysmuotoihin.

Webinaarit ovat kaikille avoimia eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Voit osallistua kaikkiin webinaareihin tai poimia kalenteriisi sinua kiinnostavat sisällöt.  Webinaareissa on myös mahdollista esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto järjestää webinaarit yhteistyössä Oulun Seudun Uusyrityskeskuksen kanssa. Tilaisuuksia ei tallenneta. Tule siis kuulolle!

Yrityksen perustamisen toimenpiteet ja starttiraha, 21.1. klo 10–11
Yritystoiminnan aloittamiseen liittyy paljon tehtäviä, joista monet pitää aloittaa jo ennen varsinaisen yritystoiminnan aloittamista. Starttirahan saamisen edellytyksenä on liiketoiminnan hyvä suunnittelu ja talouden ennustaminen.

Varsinaista yritystoimintaa ei kuitenkaan saa aloittaa ennen starttirahan hakemista ja päätöksen saamista. On siis hyvä tietää, mitä pitää muista suunnitella ja tehdä sekä missä vaiheessa asioita kannattaa ja saa alkaa tekemään.

Liiketoimintasuunnitelma (LTS), 11.2. klo 10–11
Starttirahan saamisen edellytyksenä on yritystoiminnan aloittamisesta tehty uskottava ja toteuttamiskelpoinen liiketoimintasuunnitelma (LTS), joka toimitetaan starttirahahakemuksen mukana. Rahoittajan lisäksi LTS:stä on hyötyä myös yrittäjälle itselleen. Webinaarissa vinkkejä hyvän LTS:n sisältöön ja kirjoittamiseen sekä liiketoimintasuunnitelman uskottavuuden varmistamiseen.

Yritystoiminnan mahdollisuudet ja liiketoiminnan riskit liiketoimintasuunnitelmassa, 4.3. klo 10–11
Liiketoimintaan liittyy aina riskejä, mutta myös mahdollisuuksia. Uskottava LTS perustuu aloittavan yrittäjän, suunnitellun yritystoiminnan sekä yrityksen toimintaympäristön arvioimiseen. Riskien tunnistaminen, niiden analysoiminen ja niihin varautuminen on tärkeä osa realistista liiketoimintasuunnitelmaa.

Talouden ennustaminen starttirahaa haettaessa, 25.3. klo 10–11
Pitkäkestoisen yritystoiminnan edellytyksenä on taloudellisesti kannattava toiminta. Ennen yrittäjäksi alkamista pitää toiminnalle asettaa realistiset tavoitteet. Lisäksi pitää tehdä laskelmia siitä, pystytäänkö tavoitteet saavuttamaan ja mitä niiden saavuttaminen edellyttää. Näiden perusteella henkilö voi päättää, kannattaako ja haluaako hän alkaa yrittäjäksi. Myös starttirahahakemukseen on liitettävä kattava ja realistinen laskelma taloudesta.

Yritysmuodot ja kevytyrittäjyys, 15.4. klo 10–11
Suomessa on viisi erilaista yritysmuotoa: toiminimi, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö, osuuskunta. Niiden lisäksi kevytyrittäjyys on varteenotettava vaihtoehto pienimuotoiseen yritystoimintaan. Webinaarissa saat myös tietoa, miten yritysmuoto vaikuttaa mahdollisuuteen saada starttirahaa.

Osallistumislinkit:

21.1. Yrityksen perustamisen toimenpiteet ja starttiraha11.2 Liiketoimintasuunnitelma (LTS)4.3. Yritystoiminnan mahdollisuudet ja liiketoiminnan riskit liiketoimintasuunnitelmassa25.3. Talouden ennustaminen starttirahaa haettaessa15.4. Yritysmuodot ja kevytyrittäjyys

Lisätiedot:

Suunnitteletko yrittäjyyttä? -webinaarit

toimitusjohtaja Tuija Aitto-oja
Oulun Seudun Uusyrityskeskus ry
p. 040 510 6315
tuija.aitto-oja@uusyrityskeskus.fi