Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Työllisyyden kuntakokeiluihin liittyvät asiakassiirrot tehdään tulevina viikonloppuina - muutos ei vaadi asiakkaalta toimenpiteitä

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyivät 1.3. TE-toimisto vastaa jatkossa noin 30 000 henkilöasiakkaan palvelusta ja kunnat noin 20 000 asiakkaan työllisyyspalvelusta Pohjois-Pohjanmaalla.

Uudet asiakkaat ohjautuvat kuntakokeiluihin Oma asiointi -verkkopalvelussa tekemän työnhaun aloituksen ja muutosilmoituksen yhteydessä. Nykyisten työnhakijoiden, jotka kuuluvat kuntakokeilujen kohderyhmään, asiakkuus siirtyy kuntakokeilun ​kahden viikonlopun aikana seuraavasti:

  • Raahen seudun työllisyyskokeilu: 6.–7.3.
  • Oulun seudun työllisyyskokeilu: 13.–14.3.
  • Jokilaaksojen työllisyyskokeilu: 13.–14.3.

Muutos ei vaadi asiakkaalta toimenpiteitä

Siirtyminen kuntakokeilun asiakkaaksi tapahtuu automaattisesti. Asiakassiirrot tehdään asiakastietojärjestelmästä saadun kotikuntatiedon pohjalta.

Kun asiakas siirtyy kuntakokeilun asiakkaaksi, hän saa tiedon kirjeitse tai sähköisesti Oma asiointi -palvelun vastaanottoviestissä. Kotikunta ottaa jatkossa asiakkaaseen yhteyttä. Asiakkaan ei tarvitse ottaa asian takia yhteyttä TE-toimistoon tai kotikunnan työllisyyspalveluihin.

TE-toimiston asiakkaille ei lähetetä kirjettä eikä heidän tarvitse ottaa asian takia yhteyttä TE-toimistoon.

Asiakkaiden nykyiset työllistymis- ja aktivointisuunnitelmat ovat edelleen velvoittavia. Asiakkaan on tärkeä noudattaa voimassa olevan suunnitelman tehtäviä ja ilmoittaa niiden toteuttamisesta Oma asiointi –palvelussa määräaikaan mennessä.

Työllisyyspalvelut voi paikantaa kätevällä verkkotestillä

Asiakkaan ei tarvitse selvittää, onko hän TE-toimiston vai kuntakokeilun asiakas. Asiakas voi kuitenkin testata kätevällä Paikanna palvelusi -verkkotestillä, mistä hän löytää työllisyyspalvelunsa.

Pohjois-Pohjanmaalla on käynnissä kolme kokeilua

Pohjois-Pohjanmaan kolmessa kokeilussa on mukana 16 kuntaa.

  • Oulun seudun kuntakokeilu: Oulu, Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä
  • Raahen seudun kuntakokeilu: Raahe, Pyhäjoki, Siikajoki
  • Jokilaaksojen työllisyyskokeilu: Ylivieska, Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Oulainen

Kun asiakas kuuluu kuntakokeilun piiriin, palveluista vastaa pääasiallisesti hänen kotikuntansa. TE-toimisto hoitaa kokeilukuntien asiakkaiden osalta joitain tehtäviä, kuten antaa työttömyysturvaa koskevia lausuntoja ja tekee työvoimakoulutusten opiskelijahaastattelut ja -valinnat.

Hallitusohjelman mukaisesti kuntien roolia työllisyyspalvelujen järjestäjänä vahvistetaan. Valtiolla ja kunnilla on vahva yhteinen intressi työllisyyden edistämiseen ja tarkoituksena on sovittaa näiden kahden toimijan voimavaroja yhteen. Kokeiluilla tavoitellaan tietoa valtion ja kuntien rahoituksen, osaamisen ja asiakaspalvelun yhdistämisen vaikuttavuudesta.

Lisätietoja:

johtaja Maire Mäki, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, p. 0295 056 800, maire.maki@te-toimisto.fi
hallintojohtaja Toni Saranpää, Jokilaaksojen työllisyyskokeilu/Ylivieskan kaupunki, p. 044 42940212, toni.saranpaa@ylivieska.fi
työllisyydenhoidon päällikkö Antti Vainiokangas, Raahen seudun työllisyyden kuntakokeilu/Raahen kaupunki, p. 044 439 3300, antti.vainiokangas@raahe.fi
työllisyyspalveluiden päällikkö Noora Jansson, Oulun seudun työllisyyden kuntakokeilu/BusinessOulu, p. 040 753 2917, noora.jansson@businessoulu.com