Kohti oppisopimusta -pilotti

Kohti oppisopimusta -pilotti on Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) rahoittama. Pilotti toteutetaan valtakunnallisesti neljällä eri alueella (Etelä-Pohjanmaa, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa ja Satakunta). Pilotti kestää vuoden 2022 loppuun.

Pilotin kohderyhmänä ovat alle 30-vuotiaat ammattikouluttamattomat nuoret. Pilotin tavoitteena on lisätä oppisopimuskoulutuksen tunnettavuutta, varmistaa osaavan työvoiman saatavuus ja luoda malli oppisopimuskoulutukseen ohjaamiselle. Tavoitteena on tunnistaa oppisopimusopiskelusta kiinnostuneet nuoret ja työnantajat sekä valmentaa nuoria tutkinnon tai sen osien suorittamiseen.

Pilotissa korostuvat nuorten tavoittaminen ja elämänhallinnan tukeminen, työpaikkojen etsintä, valmennusten järjestäminen, työelämälähtöinen työvoimakoulutus, nuorten innostaminen ja ohjaaminen oppisopimuskoulutukseen.

Pilottiin liittyen tuotetaan työvoimakoulutuskokeiluja. Ensimmäisen T.O.T.T.A. – Tähtäimenä Oppisopimuksella Työhön ja Tulevaisuuden Ammattiin -työvoimakoulutuksen (Oulu) haku on päättynyt.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerron lisää!

Minna Tuhkanen
Asiantuntija, Kohti oppisopimusta -pilotti, Pohjois-Pohjanmaan TE-palvelut
p. 0295 056 358
minna.tuhkanen(at)te-toimisto.fi