Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Ohjeita työnhakijaksi ilmoittautumiseen yrittäjille

lmoittaudu työnhakijaksi ensisijaisesti sähköisessä te-palvelut.fi Oma asiointi -palvelussa. Oma asiointi on käytössäsi 24/7 ja nopein reitti ilmoittautua työnhakijaksi. Kun ilmoittaudut työnhakijaksi, kirjaudu palveluun henkilöasiakkaana, älä yrityksenä tai y-tunnuksella.

Huomioi seuraavat asiat käyttäessäsi palvelua:

  • Voit kirjata itsesi työssäolevaksi. Teemme tietoihisi tarvittavia muutoksia, kun otamme sinuun yhteyttä. Soitamme 0295 -alkuisesta puhelinumerosta.
  • Valitse "haen kokoaikatyötä", vaikka tilanteesi on tilapäinen. Tämä kirjaus tärkeä, jotta automaattinen järjestelmä tulkitsee sinut työttömyysturvaan oikeutetuksi ja ohjaudut järjestelmän kautta oikealle asiantuntijalle.
  •  Kirjoita vapaan sanan kenttiin / lisätietoihin olennainen tieto tilanteestasi: esim. "Minulla on yritys X, jonka toiminta on keskeytynyt koronan vuoksi", ja ilmoita myös Y-tunnus.
  •  Valitse kohta "muutos on tiedossa kolmen kuukauden sisällä". Tarkistamme tilanteesi viimeistään kolmen kuukauden kuluttua
  • Jos järjestelmä ohjaa sinua tekemään palvelutarvearvioon ja sen jälkeen vielä työllistymissuunnitelman, kirjaa myös suunnitelmaan olennainen tilanteestasi: esim. "Minulla on yritys X, jonka toiminta on keskeytynyt koronan vuoksi. Yritykseni Y-tunnus on…"
  • Täytä kaikki tarvittavat kohdat huolella.
  • Tarkista tiedot ennen lähettämistä, kun lähetät niin saat vastaanottoilmoituksen ja tiedät, että ilmoittautumisesi on mennyt perille.
  • Ilmoita olosuhteissa tapahtuvista muutoksista  välittömästi TE-toimistoon Oma asiointipalvelussa, työnhakusi on voimassa 30.6.2020 saakka."

TE-toimisto lähettää sinulle lausunnon tiedoksi myös kirjeenä.

Hae vielä työttömyysetuutta KELA:n sähköisestä asiointipalvelusta www.kela.fi
 

Yrittäjän työttömyysturvan hakeminen - tietoisku

Suomen Yrittäjät, Työ- ja elinkeinoministeriö, Kela sekä ELY-keskus järjestävät kaikille yrittäjille avoimen ja maksuttoman tietoiskun yrittäjän työttömyysturvan hakemisesta tiistaina 21.4.2020 klo 9.30 - 11.00 etäkoulutuksena. Koulutus tallennetaan ja tallenne toimitetaan kaikille ilmoittautuneille. Voit siis ilmoittautua mukaan, vaikka et pääsisi seuraamaan koulutusta ko. ajankohtana
Lue uutinen ja ilmoittaudu mukaan.