Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Rauman seudulla käynnistynyt kysely yrityksille - tavoitteena edistää STX Finlandilta irtisanottujen työllistymistä

Euroopan komissio on esittänyt Suomelle Euroopan Globalisaatiorahaston tukea STX Finlandin irtisanomisten johdosta. Rahoituksella tuetaan Rauman telakalta irtisanottujen työllistymistä ja uudelleenkoulutusta. Tuen piirissä on yli 600 entistä telakkalaista. Lopullinen päätös tuesta saadaan vuodenvaihteessa, mutta Rauman seudulla valmistaudutaan jo aktiivisesti rahoitusjaksoon.

Satakunnan TE-toimisto ja Rauman kaupunki ovat käynnistäneet yhteistyössä joulukuussa 2014 kartoituskyselyn yrityksille. Kyselyn tarkoituksena on selvittää Rauman seudun yritysten työllistämismahdollisuuksia erityisesti STX Finlandilta irtisanotuille. Yrityksiä lähestytään puhelimitse kartoituskyselyn tiimoilta tästä kuusta alkaen. Kartoitus valmistuu maaliskuussa 2015.

Kyselyllä pyritään edistämään telakalta irtisanottujen työllistymistä, Rauman seudun työllisyyden myönteistä kehitystä ja tehostamaan alueen yritysten työvoiman saantia.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski: 

"Ensinnäkin se, että yleensä myönnettiin hyvin merkittävä summa Euroopan Globalisaatiorahaston avustusta Rauman seudulle, on asiaa hoitaneiden suomalaisten viranomaisten loistava saavutus. Tukijaksolla on erittäin suuri sekä taloudellinen että henkinen merkitys.  Tukijakson avulla pystymme auttamaan telakalta irtisanottuja aivan eri tasolla kuin jos alueellamme olisi käytössä ainoastaan ns. normaalitasoiset määrärahat.  Henkisellä merkityksellä tarkoitan sitä, että yritämme yhdessä julkisten toimijoiden ja seudun yritysten kanssa löytää mahdollisimman monelle irtisanotulle työpaikka joko suoraan tai koulutuksen kautta. Uskon, että tukijakso tulee auttamaan monia "uuteen elämään" tilanteessa, jossa yritämme koko ajan luoda seudulle myös aivan uusia työpaikkoja".

Satakunnan TE-toimiston johtaja Juhani Sundell:

"Haluamme palvella mahdollisimman hyvin yrityksiä työvoiman hankinnassa ja muissa työvoimakysymyksissä sekä löytää konkreettisia työllistymismahdollisuuksia työnhakijoillemme. Yrityskäyntien ja yrityskyselyiden avulla saamme myös tärkeitä tietoja palvelujemme kehittämiseksi asiakas- ja työmarkkinalähtöisemmiksi. Euroopan Globalisaatiorahaston tuella pystymme parantamaan Rauman seudun työllisyyttä ja työvoimapalvelujen vaikuttavuutta.