Ajankohtaiset

<< Takaisin

null STX Finland Oy:ltä irtisanottujen työllistymismahdollisuuksia kartoitettu - mukana 500 yritystä Rauman seudulta

Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto ja Rauman kaupunki käynnistivät joulukuussa 2014 yhteisen yritysten kartoituskyselyn STX Finland Oy:ltä irtisanottujen työllistymismahdollisuuksien selvittämiseksi Raumalla ja lähikunnissa. Kysely valmistui huhtikuussa 2015 ja kyselyn tulokset ovat valmistuneet.

Kontaktoitavia yrityksiä oli 500, joista kasvunäkymiä oli 15–20 %:lla. Kyselyn tuloksena syntyi useita rekrytointitoimeksiantoja, joiden pohjalta yrityksiin saatiin työvoimaa ja työnhakijoille välitettyä työtä. Kyselyyn vastanneilla yrityksillä yli 75 %:lla henkilöstömäärä oli juuri tällä hetkellä sopiva.  Vähennyspaineista ilmoitti n. 5–10 %:lla yrityksistä. Kyselyyn valittiin laajalti eri osa-alueiden yrityksiä, mutta suurimmaksi osaksi yritysten markkina-alue oli metalli- ja konepajateollisuus. Valtaosa yrityksistä kuului pienyrityksiin, joilla oli 1–5 työntekijää. Yrityskyselyn tuloksena tuli ilmi myös tarpeita yrityksen jatkajan löytymiselle.

STX Finland Oy:ltä 2014 irtisanotuista, 634 henkilöstä, on tällä hetkellä työ- ja elinkeinotoimistossa työttöminä työnhakijoina n. 260 henkilöä. Heistä n. 140 henkilö on tällä hetkellä työssä, koulutuksessa tai muussa TE-toimiston välittämässä aktiivitoiminnassa. Lähes 200 henkilöä on päättänyt TE-toimiston asiakkuuden erilaisista syistä mm. työhön menon vuoksi.