null Ajankohtaista tietoa kotoutuja-asiakkaalle

Kotoutuja-asiakkaille materiaalia 14 kielellä

TE-toimiston uusille kotoutuja-asiakkaille on saatavilla ajankohtaista infomateriaalia, joka löytyy osoitteesta www.te-info.fi. Aineistoon kuuluu kaksi videota kuudella kielellä ja esite 14 kielellä. Videoiden kieli on arabia, dari, kiina, kurdi/sorani, somali ja thai. Aineisto on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Ensimmäisessä videossa kerrotaan, mitä TE-toimiston asiakkaana oleminen tarkoittaa ja kuinka kotoutujan asiakasprosessi pääpiirteissään etenee. Toisessa videossa kerrotaan TE-toimiston asiakkaan oikeudet ja velvollisuudet. Videot ja esitteet on tuotettu Uudenmaan ELY-keskuksen ESR-osarahoitteisessa Koulutusportti-projektissa.

Funzi-verkkopalvelusta tietoa Suomesta

Turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille on kehitetty Suomesta "helposti ymmärrettävää tietoa" kertova Funzi-verkkopalvelu. Palvelu on englanninkielinen ja sen käyttö on ilmaista. Funzi-verkkopalvelun sisältämä "About Finland" -tietopaketti koostuu viidestä kurssimaisesta osiosta. Se tarjoaa tietoa Suomesta, suomen kielestä ja kulttuurista sekä turvapaikanhakuprosessista ja oikeusturvasta.

Tietopaketin informaatio on koottu virallisista lähteistä. Palvelun tavoite on ohjata turvapaikanhakijoita toimimaan oikean tiedon varassa ja löytämään oikeat viranomaiset. Verkkopalvelu löytyy osoitteesta www.funzi.fi