null MarrasRekryssä tupa täynnä väkeä

Uudenmaan TE-toimiston Espoon toimipaikassa viime torstaina järjestetty MarrasRekry kiinnosti useita työnhakijoita. Paikalla oli yli 200 ihmistä. Espoossa järjestetään rekrytointitapahtumia neljä kertaa vuodessa ja seuraavan kerran tapahtuma on ensi helmikuussa.

Uudenmaan TE-toimiston paikalta tavoitettu yrityspalvelujen asiantuntija Mari Myllymäki kuvasi tunnelmaa hienoksi.

"Tupa on täynnä ja ihmiset vaikuttavat hyvin motivoituneilta työnhaussaan ja työnantajat vaikuttavat tyytyväisiltä", hän toteaa.

Tällä kertaa tapahtumaan oli ilmoittautunut mukaan 18 yritystä ja Myllymäen mukaan työnantajia olisi ollut tapahtumaan jonoksi asti.

Myös TE-toimiston asiantuntijat olivat mukana tilaisuudessa kertomassa alkavan yrittäjän palveluista, koulutusasioista sekä kansainvälisestä työnvälityksestä ja EURES-palveluista.

Väkeä oli hyvin paikalla ja tila kuhisi osallistujia jo ennen tilaisuuden alkamisaikaa.

"Tämä on tyypillistä näille tilaisuuksille, ihmiset ovat hyvin motivoituneita ja tulevat jo puoli tuntia ennen kuin tilaisuus alkaa", Myllymäki toteaa.

Työnantajille lähetetään tapahtuman jälkeen kysely, missä selvitetään, toteutuivatko tavoitteet.

"Palaute ollut poikkeuksetta hyvää. Esimerkiksi Kajon kertoi viime tapahtumasta, että kun tapahtuma oli torstaina, niin ensimmäinen rekrytoitu aloitti yrityksessä jo seuraavana tiistaina. Mehän emme ota tänne sellaisia työnantajilla, joilla ei ole konkreettista työpaikkaa tarjota", Myllymäki kertoo. Saattaakin olla, että osa tapahtuman osallistujista työllistyy jo paikan päältä. Koska rekrytointiprosessi saattaa yrityksissä kestää, on tapahtuman vaikuttavuutta kuitenkin hankala mitata.