null Uudenmaan TE-toimisto osallistuu eurooppalaiseen työnantajapäivään

Uudenmaan TE-toimisto osallistuu eurooppalaiseen työnantajapäivään

Euroopan laajuinen työnantajapäivä järjestetään Suomessa sekä valtakunnallisesti että alueellisesti 4.-15. huhtikuuta. Päivän yleisenä tavoitteena on julkisten työvoimapalvelujen näkyvyyden ja tunnettuuden lisääminen suuren yleisön ja työnantajien keskuudessa. Erityisenä kohderyhmänä ovat pk-yritykset. Valtakunnallisesti järjestetään kaikissa TE-toimistoissa työnantajapäivän teemaan sopivia alueellisia tapahtumia. Uudenmaan TE-toimisto on mukana omilla tapahtumillaan.

Euroopan työnantajapäivän järjestää Euroopan julkisten työvoimapalvelujen verkosto (Network of European Employment Services, PES*). Suomessa pyritään vahvistamaan PES-verkoston tunnettuutta suuren yleisön ja keskeisten asiakkaiden keskuudessa. Työnantajayhteistyö on entistä tärkeämpää ja korostuu nykyisessä työmarkkinatilanteessa. Tällä lailla löydetään esimerkiksi piilotyöpaikkoja.

Uudenmaan TE-toimisto mukana uusilla ideoilla

Uudenmaan TE-toimisto osallistuu erilaisilla tapahtumilla työnantajapäivään. "Uskomme, että tämän kampanjan kautta TE-toimiston tunnettavuus paranee, ja työnantajat saavat tietoa heille uusista palveluista. Se toimii myös kertauksena vanhoista palveluista. Palveluidemme avulla autamme yrityksiä rekrytoimaan henkilöstöä niin kotimaasta kuin Euroopasta sekä kehittämään liiketoimintaansa kohti kasvua ja uusia työpaikkoja", sanoo yrityspalveluiden palvelupäällikkö Minna Helenius Uudenmaan TE-toimistosta. Työnantajapäivä avaa myöskin monille työnhakijoille työllistymismahdollisuuksia ja TE-toimistolle uusia paikkoja välitettäväksi.

"Julkiset työvoimapalvelut yritysten hyötykäyttöön" -infotilaisuus järjestetään 13.4. klo 17-20 Helsingissä; paikkana on Ruoholahden Hotelli Radisson Blu Seaside, (Ruhoholahdenranta 3), Albratrossi-kokoustila. Illan vauhdikas idea kuuluu lyhyesti: Brain Food & Food for Thought! Pullakahvit ja kalvosulkeiset – ei kiitos! Me virkistämme sinua sekä fyysisesti että henkisesti tarjoamalla aivotoimintaa stimuloivaa naposteltavaa ja esittelemällä uudet TE-palvelut: Kehittämiskartoitus ja Työpaikkasuomi yrityksen kansainvälistymisen, kehittämisen ja kasvun välineinä.

"Starat Stadissa" valtakunnalliset yrittäjänaispäivät pidetään Helsingissä 15.-17.4. Paikalle odotetaan jopa 200 yrittäjää. Paikkana on Hotelli Crowne Plaza (Mannerheimintie 50) Helsingissä. Messualue sijaitsee hotellin talvipuutarhassa, missä näyttelyständeja on noin 23. – Lauantaina 16.4. klo 8-17 Uudenmaan TE-toimisto osallistuu omalla ständillään yrittäjänaispäivien tilaisuuteen. Asiantuntijamme kertovat erilaisista palveluista työnantajille. Palvelemme yritys-asiakkaitamme koko henkilöstöasioiden kaarella: henkilöstön rekrytoinnissa, kehittämisessä sekä vähennystarpeiden kohdatessa. Asiantuntijamme ratkovat yrittäjien ongelmia joko suoraan ständillä tai halutessaan asiakas voi myös sopia yhteydenotosta tilaisuuden jälkeen.

Starat Stadissa -tapahtumassa yhteistyökumppaneilla on mahdollisuus parantaa omaa vaikuttavuuttaan keskinäisellä verkostoitumisella. Minna Helenius toteaa, että Uudenmaan TE-toimiston yhteistyö Naisyrittäjien kanssa on käynnistynyt erittäin onnistuneesti.

Tavoitellaan tuhatta yritystä kontaktointikampanjalla

Uudenmaan TE-toimistolla on meneillään haastava ja kiinnostava yrityskontaktointikampanja, jolla tavoitellaan tuhatta yrityskontaktia. "Kampanjoinnilla pyritään syvällisempään yhteistyöhön työnantajien kanssa, jotta voimme tarjota heille palveluita kaikessa laajuudessaan", kertoo Minna Helenius.

Kampanjoinnilla pyritään löytämään 150 piilotyöpaikkaa ja houkuttelemaan yrityksiä osallistumaan rekrytointitapahtumiin. Kokonaistavoite on kymmenen rekrytilaisuutta, joista tähän mennessä on sovittu jo seuraavat: keittiökalusteasentajien ja -myyjien rekry Vantaalla, rakennusalan rekry Helsingin keskustassa ja EURES-palveluiden kansainvälinen rekry.

Lisäksi työn alla ovat rekrytointitapahtumat seuraavien työnantajan kanssa: 5.4. NJC Etelä-Suomi, 5.4. Microsoftin Espoo Job Fair, 8.4. SOL Henkilöstöpalvelut Oy/ Postinjakelu rekrytoi sata postinjakajaa ja 8.4. Barona Rakennus Oy hakee 25 liikenteenvalvojaa sekä HUSin rekrytointitilaisuus tekeillä.

PES-verkoston* verkkosivuilla (www.pesboard.eu) on lisätietoja Euroopan laajuisista tapahtumista eri maissa.

 

Yrityspalveluiden palvelupäällikkö Minna Helenius Uudenmaan TE-toimistosta uskoo eurooppalaisen työnantajapäivän parantavan TE-palveluiden tunnettuutta Suomessa. Hänestä on tärkeätä osallistua siihen erilaisilla tapahtumilla.

Uudenmaan TE-toimisto, viestintä/ Marit Finne

Uudenmaan TE-toimisto, viestintä

www.te-palvelut.fi/uusimaa   

Facebook: Uudenmaan TE-toimisto  www.facebook/Uudenmaantetoimisto

Twitter: Työkkärin Molly-täti   https://twitter.com/TEpalvelutUUD  ja EGR Uusimaa

 

» TEM: Työ- ja elinkeinotoimistoissa tapahtumia yrityksille ja työnantajille 4.-15.4.2016