null Uudenmaan TE-toimiston asiakaskertomusvideot jaettavissa ja katsottavissa Youtubessa

TE-toimiston avulla Mertsi Tamminen päätyi aikuiskoulutukseen ja sitä kautta töihin.

TE-toimistosta löytyy apu niin työnantajan kehitys- ja rekrytointitarpeisiin kuin työntekijän uran eri vaiheisiin. Uudenmaan TE-toimiston sivuilta löytyy videolinkki neljään eri tarinaan, jotka tarjoavat kukin oman näkökulmansa ja menestystarinansa siitä, minkälaisia palveluita TE-toimistosta saa, ja miten TE-toimisto on onnistunut palvelemaan asiakkaitaan.

Riikka Irjala sai tukea työpaikan vaihtoon TE-toimiston muutosturvatiimiltä. TE-toimisto auttoi ja tuki Riikkaa monella tapaa, muun muassa antamalla vinkkejä ansioluettelon ja hakemuksen tekemiseen sekä työhaastatteluun.

"En olisi parempaa palvelua voinut toivoa", Riikka toteaa. Katso video Riikan saamasta palvelusta tästä.

Tukea vaikeasti työllistyville ja maahanmuuttajille

Mertsi Tamminen puolestaan pääsi mukaan kuusi vuotta sitten vaikeasti työllistyvien erikoisryhmään, missä alun perin skeptisesti TE-toimiston palveluihin suhtautuva Mertsi sai lisätukea ja rohkeutta toteuttaa itseään. TE-toimiston avulla Tamminen päätyi aikuiskoulutukseen ja sitä kautta töihin. Katso lisää Mertsin kokemuksista TE-toimistossa asioinnista tästä.

 

Irakista kotoisin oleva Abbas Qais valmistui vuonna 2012 lääkäriksi Ukrainassa, minkä jälkeen hän toimi kotimaassaan lääkärinä vuoden, kunnes elämä vei kaksi vuotta sitten Suomeen. Tällä hetkellä hän toimii lääketieteen amanuenssina pääkaupunkiseudulla.

"Ilmoittauduin TE-toimistoon heti, kun sain oleskeluluvan. Suurin haaste Suomessa on kielitaito. TE-toimisto auttoi minua löytämään sopivia suomen kielen kursseja", Abbas kertoo. Katso lisää Abbasin kokemuksista täältä.

 

Beotekin vienti vetää ja rekrytoinnit onnistuvat kiitos TE-toimiston

Beotek Oy:n toimitusjohtaja Reijo Jokinen kertoo saaneensa apua TE-toimistosta rekrytointiin ja verkostoitumiseen. Saatu apu yrityksen vientituotteen Beoformin parissa mahdollisti Jokisen mukaan yritykselle globaalit markkinat. TE-toimisto johdatti Beotekin ELY-keskuksen puoleen, jonka kanssa puolestaan toteutettiin eri projekteja ja valmisteltiin mahdollisuutta TEKES-projektiin, joka aloitettiin viime vuonna. Projektissa tutkittiin lanseerauksen markkinoita. Jokisen mukaan yhteistyö on kantanut verkoston kautta pitkälle. Kun Beotekin liikevaihto vuonna 2013 oli 50 000 euroa, on tänä vuonna tavoitteena jo 700 000 euroa. Katso lisää Beotek Oy:n kokemuksia TE-toimiston yritysasiakkaana tästä.