null Uudenmaan TE-toimiston Tahdolla työhön -teemaviikko alkoi väkiryntäyksellä Pasilaan

Kansainvälisesti työhön -teemapäivän suosio tuli järjestäjille yllätyksenä.

Uudenmaan TE-toimiston Tahdolla työhön -teemaviikko starttasi käyntiin maanantaina Pasilan toimipisteessä, jolloin vuorossa oli ulkomaalaisille työnhakijoille suunnattu Kansainvälisesti työhön -teemapäivä. Vaikka tapahtuma alkoi kello 10, olivat innokkaimmat työnhakijat paikalla jo hyvissä ajoin ennen tätä. Tapahtumalle oli selvästi tilausta, koska Pasilassa kävi päivän aikana yli 500 ulkomaista työnhakijaa.

TE-toimiston ständillä riitti vilinää.

Kansainvälisesti työhön -teemapäivässä vinkkejä työnhakuun ja yrittäjyyteen antoivat TE-toimiston lisäksi muun muassa Töissä Suomessa, International House Helsinki, Luckan Integration ja UKKO.fi. Paikalla oli myös työnantajia ottamassa vastaan työnhakijoiden hakemuksia ja pikahaastattelemassa heitä. Paikalla olevien työnantajien, joita olivat muun muassa Posti, Treamer ja Cabonline, pisteille oli jatkuvat jonot. CV-paja oli avoinna koko päivän ja halukkaat saivat myös ammattivalokuvaajan ottaman kuvan hakemuksiaan varten.

Uudenmaan TE-toimiston asiantuntija Katja Kultalahti puhui kevytyrittäjyydestä.

Dr. Mike Jabarin piti puolen päivän aikoihin motivaatiopuheen, jossa käsitteli Suomea mahdollisuuksien maana ulkomaisille työnhakijoille. Sen jälkeen luvassa oli tietoisku yrittäjyydestä, jossa käsiteltiin starttirahaa, työttömyysturvaa ja kevytyrittäjyyttä. Yrittäjyys kiinnosti kuulijoita ja innosti heitä tekemään kysymyksiä luennoitsijoille. Vaikka Pasilan toimipisteen seinät pullistelivatkin väkiryntäyksestä, eivät osallistujat harmistuneet jonottamisesta eri työnantajien pisteisiin, ja päivä sujui hyvässä hengessä.