Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Valmennuksilla parannettiin yli 1400 asiakkaan työllistymisedellytyksiä viime vuonna

Valmennuspalveluita hyödynnettiin Pohjois-Savossa ahkerasti

Työnhakuvalmennuksia järjestettiin viime vuonna 2022 yhteensä 71 eri ryhmää. Työnhakuvalmennuksiin osallistui 606 asiakasta. Uravalmennusryhmiä järjestettiin 19. Uravalmennuksia ryhmissä ja digitaalisesti suoritti yhteensä 664 asiakasta. Lisäksi henkilökohtaisessa työhönvalmennuksessa oli 162 asiakasta. Yhteensä TE-toimiston valmennuksiin osallistui siis vuoden 2022 aikana 1432 TE-toimiston ja Työllisyyden kuntakokeilujen asiakasta.

Valmennuksilla parannettiin asiakkaiden työnhakutaitoja, autettiin oman osaamisen tunnistamisessa ja markkinoinnissa, selkeytettiin urasuuntaa ja annettiin henkilökohtaista ohjausta työllistymisen tueksi sekä ohjattiin muihin palveluihin, kuten kuntoutukseen ja työvoimakoulutuksiin.

Valmennukset lähellä asiakasta 16 eri kunnassa

Ryhmiä toteutettiin asiakkaan lähellä lähes kaikissa Pohjois-Savon kunnissa, mm Kuopiossa, Varkaudessa, Iisalmessa, Kiuruvedellä, Lapinlahdella, Pielavedellä, Leppävirralla, Suonenjoella, Joroisissa, Varpaisjärvellä, Sonkajärvellä, Keiteleellä, Rautavaaralla, Tervossa, Kaavilla sekä Tuusniemellä. Lisäksi useampaan valmennukseen oli mahdollista osallistua etäyhteydellä. -Täysin digitaalisena toteutettava Urasprintti-uravalmennus sai kaikista valmennuksista eniten asiakkaita, mikä kertoo etävalmennusten jääneen korona-ajan jälkeenkin asiakkaiden suosioon. Olemme olleet tyytyväisiä siitä, että voimme taata etävalmennusten avulla autottomille ja syrjässä asuville asiakkaillemmekin henkilökohtaista palvelua, kertoo valmennuspalveluiden johtava asiantuntija Johanna Huotari.

Valmennuksia kohdennettiin eri tarpeisiin onnistuneesti

Työnhakuvalmennuksia kohdennettiin erikseen yli 50-vuotiaille ja englanninkielisille sekä työkyvyn ylläpitämisen teemoista kiinnostuneille asiakkaille. Vertaistuki kohdennetuissa ryhmissä sai erityistä kiitosta asiakkailta. Myös sote-alan osaajapulaan pyrittiin löytämään ratkaisuja hoiva-alan uravalmennusryhmillä loistavin vaikuttavuustuloksin. Valmennukseen osallistuneesta 25:stä koulutukseen hakeutui tai pääsi suoraan 20 ja työllistyi kolme asiakasta. Hoiva-alan uravalmennuksessa oli työelämäjaksoja, jotka tukivat erityisesti alalle siirtymistä.

Vaikuttavuutta valmennuksista yhteistyön avulla

Uravalmennuksien päättymisestä kolmen kuukauden jälkeen 44 % asiakkaista oli muussa työllisyystilanteessa kuin työttömänä, kuten työssä, koulutuksessa tai työllistämistä edistävissä palveluissa, kuten työkokeilussa. Työnhakuvalmennuksien päättäneistä sama luku oli 40,3 % ja työhönvalmennuksessa 42,5 %. Yli joka kolmas löysi valmennuksen jälkeen tilannettaan edistävän ratkaisun.  

Keskimäärin valmennuksien arvosanaksi kokonaisuuden onnistumisen kannalta annettiin 4,2 (5:stä). Valmennuspalveluiden laatua ja asiakaslähtöisyyttä seurataan ja kehitetään jatkuvasti yhdessä TE-toimiston, ELY-keskuksen ja Työllisyyden kuntakokeilujen yhteistyöllä. Valmennuksia toteutti asiakkaille vuoden aikana kuusi eri kilpailutuksella valittua palveluntuottajaa.

Valmennuksien lähtökohtana asiakas ja työelämätarpeet

Johanna Huotari kertoo, että valmennuspalveluja kehitetään työelämälähtöisyys ja asiakastarpeet ykkösprioriteettina. Valmennuksiin sisällytetään jatkossa yhä enemmän osaamiskartoitustyökalujen hyödyntämistä, jotta oman osaamisen tunnistaminen ja markkinointi helpottuisi. Valmennuksissa pystytään työnhaun tukemisen lisäksi auttamaan mm. työnhakuvelvoitteiden ja TE-palveluiden asioinnin haltuunotossa.

- Valmennukset on avattu TE-toimiston tapahtumakalenteriin myös tälle keväälle hakuun työnhaun ja urasuunnittelun tueksi. Mukana on vieläkin laajempi kattaus eri kuntia ja erilaisia valmennuksia suomeksi ja englanniksi. Näin pystymme tarjoamaan lähes jokaiselle asiakkaallemme valmennusta Pohjois-Savossa työllistymisen tueksi, toteaa Johanna Huotari.

Valmennuspalvelut Pohjois-Savossa (toimistot.te-palvelut.fi)

Lisätietoja

Johanna Huotari johtava asiantuntija, valmennuspalvelut Pohjois-Savon TE-toimisto, puh. 0295 043 647, johanna.huotari@te-toimisto.fi

Kirsi Kettunen, palvelupäällikkö Pohjois-Savon TE-toimisto, puh. 0295 043 640, kirsi.kettunen@te-toimisto.fi

Lähteenä käytettu:Työnvälitystilasto TEM, 2022, OPAL-palautejärjestelmä 2022.

Uppdaterad: 06.07.2023