Oppisopimuksella ammattiin ja työelämään

Toukokuussa 2021 on käynnistynyt TEM:in rahoittama Kohti oppisopimusta- pilotti, jonka tavoitteena on lisätä alle 30-vuotiaiden oppisopimuksia ja siten kouluttaa osaavia työntekijöitä maakunnan yrityksiin ja muille työnantajille. Panostamme erityisesti päivitetyn oppisopimustietouden viemiseen työllistymisen verkostossa ja nuorten parissa toimiville. Pilotissa teemme tiivistä ja asiakaslähtöistä ohjaustyötä nuorten parissa. Jokaiselle pyritään löytämään räätälöity työllistymispolku kohti työtä. Tavoitteena on kokeilla ja kehittää Etelä-Pohjanmaalle aivan uusi palvelumalli oppisopimuskoulutuksen lisäämiseksi ja nuorten työllistymisen edistämiseksi.


Pilotin kohderyhmään kuuluvat nuoret, joilla ei ole ammatillista koulutusta tai joiden uravalinta ei ole työllistänyt tai osoittautui vääräksi sekä maakunnan yrittäjät ja työnantajat. Pilotissa selvitetään oppisopimuksen mahdollisuudet mille tahansa toisen asteen tutkinnolle asiakkaan tarpeista lähtien. Oppisopimuksen ajaksi solmitaan määräaikainen työsopimus, johon on mahdollista saada palkkatukea koko oppisopimuksen ajaksi. Oppisopimuksesta kiinnostuneet nuoret ja työnantajat voivat olla suoraan yhteydessä pilotin työntekijöihin. 


Kohti Oppisopimusta -valmennus 


Oletko alle 30-vuotias eteläpohjalainen työnhakija ja haluat tietää lisää oppisopimuksen mahdollisuuksista? Mietitkö oppisopimusta, mutta ala valintasi ei ole vielä varma? Ilmoittaudu mukaan Kohti Oppisopimusta -valmennukseen! Valmennus järjestetään Teams-yhteydellä 7 kertaa, noin pari tuntia kerrallaan tiistaisin ja torstaisin päiväaikaan. Voit osallistua tietokoneella tai mobiililaitteella. Valmennuksessa pääset pohtimaan ja arvioimaan omia tavoitteitasi sekä saat perustietoa oppisopimuksesta ja oppisopimuspaikan etsimisestä. Valmennus on käytännönläheistä ja konkreettista ja tarvittaessa saat apua oppisopimuspaikan etsimiseen. Ilmoittaudu valmennukseen tai kysy lisää! 


Ota yhteyttä! 
 

Anja Anttila
Oppisopimuskoordinaattori
+358 295 046 567
anja.anttila@te-toimisto.fi

Riikka Ilves
Uraohjaaja
+358 295 046 064
riikka.ilves@te-toimisto.fi