Jobbsökarträning på nätet

Jobbsökarträningen på nätet är sammanlagt 3 dagar lång och målsättningen med den är att stöda och vägleda dig i arbetssökningen. Under träningen utvecklar du dina färdigheter i jobbsökning och uppställer eller uppdaterar dina jobbsökningsdokument (CV, arbetsansökan). Din jobbsökning ska vara i kraft och du ska ha tillräckliga datatekniska färdigheter och redskap för att arbeta på webben.

Träningen inleds alltid med en kartläggning och uppställning av en plan. Innehållet i träningen byggs upp utgående från dina behov.  Träningen innehåller bland annat:

  • Jag som arbetssökande: styrkor och färdigheter    
  • Kartläggning av eget kunnande och marknadsföring
  • Arbetsmarknadsläget i området
  • Att lyckas på anställningsintervjun
  • Arbetssökningsprocesser

Träningarna börjar varje måndag och onsdag. Då du påbörjat en träning kan du genomföra den i din egen takt. Du har möjlighet till personlig vägledning eller tekniskt stöd av din vägledare vardagar kl. 9–15. I träningen ingår en inledningsdiskussion och en slutdiskussion via chatt, video eller per telefon.

Jobbsökarträningen tillhandahålls på finska, svenska eller engelska. Jobbsökarträningen på webben är riktad till alla kunder hos AN-byrån och kommunförsöken Nyland.

Du kan ha möjlighet till arbetslöshetshetsersättning under träningen. Träningstjänsten förverkligas av tjänsteproducent Aamos Group Ab, som är AN-byråns samarbetspartner.

Blev du intresserad av jobbsökarträningen på nätet? Fyll i blanketten eller ta kontakt via Mina e-tjänster:

Uppdaterad: 02.01.2023