Pohjois-Karjalan TE-toimisto

Näillä sivuilla kerromme Pohjois-Karjalan TE-toimiston asioimiskäytännöistä sekä paikallisista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista.

Huom!

Toivomme sinun asioivan TE-palveluissa ensisijaisesti Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Jos et voi käyttää verkkopalvelua, voit asioida puhelinpalvelussa tai toimipaikoissamme.

Työnhaku tulee käynnistää ensisijaisesti Oma asiointi -palvelussa, jonka jälkeen otamme sinuun tarvittaessa yhteyttä kahden viikon sisällä työnhaun käynnistymisestä. Verkkopalvelusta näet myös työnhakusi tilanteen tai voit jättää meille yhteydenottopyynnön.

Jos sinulla on flunssan kaltaisia oireita, niin hoidathan asiasi verkko- tai puhelinpalvelussa, kiitos!

 

Seuraa meitä myös somessa

 

 

Innehållspublicerare

null Pohjois-Karjalan ammattibarometri II-2022: Hoitoalan työvoimapula vaikeuttaa jo alan yritysten toimintaa Pohjois-Karjalassa

Hoito- ja sosiaalialan vaikea työvoimapula hankaloittaa Pohjois-Karjalassa jo alan yritysten ja työnantajien toimintaa, kertoo työ- ja elinkeinotoimiston julkaisema tuore ammattibarometri. Lääkäreiden ja hoitajien ohella pulaa on muun muassa sosiaalialan ammattilaisista sekä kotipalvelutyöntekijöistä ja kotisiivoojista. Myös ravintola- ja suurtaloustyöntekijöistä sekä tarjoilijoista on tarvetta koko maakunnassa, ja teollisuudessa kysyntää on muun muassa hitsaamisen ja pulverimaalaamisen ammattilaisista.

Kovin työvoimapula Pohjois-Karjalassa on totuttuun tapaan hoitoalalla. Erityisesti sairaanhoitajia ja lähihoitajia kaivataan töihin ympäri maakuntaa, ja etenkin Joensuun seudulla voidaan katsoa hoitajapulan vaikeuttavan jo alan yritysten ja muiden työnantajien toimintaa. Myös lääkäreistä, hammaslääkäreistä, puheterapeuteista ja psykologeista on jatkuvasti tarvetta.

Pahin pula Pohjois-Karjalassa on tuoreen ammattibarometrin mukaan seuraavista ammattiryhmistä: lähihoitajat, sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, röntgenhoitajat, yleislääkärit, ylilääkärit ja erikoislääkärit, hammaslääkärit, psykologit, sosiaalityön erityisasiantuntijat, kuulontutkijat ja puheterapeutit sekä muut luokittelemattomat terveydenhuollon asiantuntijat. Tarvetta on paljon myös esimerkiksi sosiaalialan ohjaajista ja neuvojista, kotipalvelutyöntekijöistä, lastentarhanopettajista ja erityisopettajista, hitsaajista ja kaasuleikkaajista sekä ravintola- ja suurtaloustyöntekijöistä.

Suurimman ylitarjonnan ammateiksi arvioitiin yhteiskunta- ja kulttuuritutkijat, toimittajat sekä yleissihteerit. Myös esimerkiksi kuvataiteilijoille, muusikoille, ohjaajille, tuottajille, valokuvaajille ja sisustussuunnittelijoille on maakunnassa huomattavan vähän työpaikkoja tarjolla työnhakijoiden määrään nähden.

Ammattibarometri perustuu TE-toimistossa syyskuussa 2022 tehtyyn arvioon noin 200 ammatin kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta seuraavan puolen vuoden aikana. Aluekohtaiset ammattibarometrit on tehty samanaikaisesti kaikissa Suomen TE-toimistoissa.

Seuraava arvio työllistymisen näkymistä eri ammateissa tehdään keväällä 2023. Viimeisimmät ammattibarometriarviot myös seutukunnittain löytyvät osoitteesta www.ammattibarometri.fi.

Innehållspublicerare

Titel

EVENEMANGSKALENDER

Uppdaterad: 18.08.2023