Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Pohjois-Savo: Valmistuvalle löytyy töitä kysymällä työnantajalta ja ilmoittautumalla palveluun www.te-palvelut.fi

 - Paras ohje ammattiin valmistuvalle nuorelle on tänäkin keväänä "Töitä löytyy kysymällä suoraan työnantajilta", kertovat asiantuntijat Pirjo Nissilä ja Riitta-Helena Juvani Pohjois-Savon TE-toimistosta. Esimerkiksi monella työnantajalla on omilla Internet-sivuilla palvelu, jonne voi laittaa tietonsa, Nissilä jatkaa. TE-Palveluissa vastaava palvelu on CV-netti, mikä löytyy www.te-palvelut.fi – Oma asiointi palvelusta, hän kertoo.

 

–Jos sinulla ei näyttäisi olevan työpaikkaa heti valmistumisen jälkeen, voit ilmoittautua työnhakijaksi www.te-palvelut.fi – Oma asiointi palvelussa. Kirjautumiseen tarvitset omat verkkopankkitunnukset tai sirullisen henkilökortin, kertoo asiantuntija Riitta-Helena Juvani Pohjois-Savon-Savon TE-toimistosta. Tälläkin hetkellä valtakunnallisilla te-palvelut.fi sivuilla on tarjolla lähes 14 300 avointa työpaikkaa ja Pohjois-Savossa lähes 1300, Juvani jatkaa.

Vastaa kun 0295 alkuinen numero soittaa, se on TE-palveluasiantuntija

 – Ilmoittaudu viimeistään opintojen päättymisen jälkeisenä ensimmäisenä arkipäivänä verkossa. Jos tarvitset apua, Työlinja opastaa palvelujen käytössä numerossa 0295 020 700, neuvoo Juvani. Oikeus työttömyysetuuteen voi alkaa aikaisintaan ilmoittautumisesta.

– TE-toimisto ottaa yhteyttä työnhakijaan 14 päivän kuluessa verkon kautta ilmoittautumisesta ja arvioi työnhakijan kanssa yhdessä tilannetta ja siihen parhaiten sopivia palveluja. Omaa asiakkuutta ja työnhakua seuraat parhaiten Oma asiointipalvelun kautta te-palvelut.fi sivuilla, hän painottaa

CV-netti-ilmoitus tuo osaamisesi esiin

Pelkkä TE-toimiston asiakkuus ei korvaa omaa aktiivisuutta työnhaussa. Pirjo Nissilä suosittelee, että jokainen tekee työnhakijaksi rekisteröitymisen yhteydessä myös CV-netin. – Se tehostaa työnhakuasi ja nopeuttaa haluamasi työpaikan löytymistä, hän jatkaa.

Löydät paljon neuvoja, tukea ja ohjausta TE-palvelujen nuorten sivuilta, kertoo asiantuntija Riitta-Helena Juvani. Muista myös nuorilletoita! kampanja. Nuorille töitä- verkkosivusto on valtakunnallinen nuorten työ- ja oppisopimuspaikkojen hakijoiden ja työnantajien kohtaamispaikka. Nuorille töitä! löytyy myös facebookista:facebook.com/nuorilletoita.

Lisätietoja         

asiantuntija Pirjo Nissilä, 0295 043 645, pirjo.nissila@te-toimisto.fi

asiantuntija Riitta-Helena Juvani, 0295 043 574, riitta-helena.juvani@te-toimisto.fi