menu
Stäng
Stäng
Hoppa till innehåll

Nylands TE-byrå

In English and othet languages: Uusimaa TE office services in short.

Arbetssökande: Bekanta dig med hur coronasituationen påverkar uträttandet av ärenden vid TE-tjänsterna på våra riksomfattande sidor.

Begränsningar i att besöka våra verksamhetsställen 30.11.2020–31.1.2021

Nylands TE-byrås verksamhetsställen i Vanda, Helsingfors centrum och Östra centrum är helt stängda tills 31.1.2020.

Uträttandet av ärenden begränsas betydligt även i kundutrymmena i våra andra verksamhetsställen 30.11.2020–31.1.2021. Nästan alla ärenden uträttas på nätet i Mina e-tjänster eller per telefon. Du kan besöka kundutrymmena endast ifall:

  • du inte kan anmäla dig som arbetssökande på nätet och behöver hjälp med att fylla i pappersblanketten för anmälan.
  • du vill lämna in dokument till oss. Du kan ändå skicka dokumenten till oss även med skyddad e-post eller per post.

Skicka skyddad e-post

För att trygga säkerheten är vi också tvungna att begränsa kundantalet i våra kundutrymmen. Självbetjäningsterminalerna är inte i bruk.

Vi rekommenderar att du använder egen ansiktsmask under ditt besök. Du kommer väl också ihåg att hålla säkerhetsavstånden och en god handhygien.

Om du har symtom på flunsa, kommer du väl inte in i våra kundutrymmen ens i de ovan nämnda situationerna.

Att anmäla sig som arbetssökande

På våra riksomfattande webbsidor hittar du bra anvisningar för att anmäla sig som arbetssökande. Det primära anmälningssättet är att göra en elektronisk anmälan via nättjänsten Mina e-tjänster. Ett annat sätt att anmäla sig är att fylla i en nätblankett som inte kräver stark identifiering. Om dessa sätt inte går, kan du skriva ut anmälningsblanketten för arbetssökande från sidan suomi.fi och lämna in den ifyllda och undertecknade blanketten i postlådorna som finns vid dörrarna på våra verksamhetsställen. Du kan också skicka blanketten till oss per post. Då träder din arbetssökning i kraft från den dagen, då vi tar emot blanketten.

Vid behov kan du också hämta en anmälningsblankett som är försedd med datumstämpel från våra öppna verksamhetsställen, fylla i den hemma och skicka till oss. Då träder din arbetssökning i kraft från den dagen, då du har hämtat blanketten. Om du inte kan fylla i anmälningsblanketten själv, får du hjälp med att fylla i den på våra verksamhetsställen. Våra verksamhetsställen i Vanda, Helsingfors centrum och Östra centrum är helt stängda och vid dem finns det heller inga anmälningsblanketter med datumstämpel.

Identifiering för anmälan som arbetssökande

Om du inte kan använda Mina e-tjänster och anmäler dig som arbetssökande med en anmälningsblankett, ska du styrka din identitet genom att besöka ett av våra öppna verksamhetsställen. Du behöver ett officiellt personkort, pass eller finskt körkort för att styrka din identitet.  

Om du kommer från ett land utanför Europeiska unionen, kan du styrka din identitet även med ett främlingspass eller resedokument för flykting. Du behöver också ett uppehållstillstånd.

Kundmöten, evenemang och tjänster

Kundmöten med tidsbokning ordnas endast per telefon tills vidare. Infotillställningar och rekryteringsevenemang fortsätter på nätet tills 31.1.2021.

Läs hurdana lokala tjänster vi erbjuder som stöd för din jobbsökning för tillfället. Om du känner dig orolig eller osäker på grund av arbetslöshet, permittering eller plötsligt upphörande av affärsverksamhet, kan du få samtalsstöd av våra psykologer. På vår sida för unga hittar du information om tjänster för under 30-åringar.

Du hittar aktuella nyheter om TE-tjänster på våra riksomfattande sidor. 

Arbetsgivare: Du hittar information om omställningar i företagen på våra riksomfattande webbsidor. Läs hurdana lokala tjänster vi erbjuder som stöd för arbetsgivare under coronasituationen. Inom Nylands område skickas förhandlingsförslag till samarbetsförhandlingar och uppgifter om permitteringar per e-post till adressen muutosturva.uusimaa@te-toimisto.fi. Vänligen uppmärksamma att denna e-postadress är endast avsedd för arbetsgivare.

Behandlingstider: Behandlingstiden för anmälan som arbetssökande varierar en aning mellan olika orter i Nyland. Nu behandlar vi anmälningar som har kommit in via Mina e-tjänster senast 2–14.1.20201 (situationen 18.1.2021).

På dessa sidor berättar vi om hur du uträttar ärenden vid Nylands TE-byrå. Det breda utbudet av TE-tjänster presenteras på den riksomfattande webbplatsen te-tjanster.fi. I första hand ska du uträtta ärenden med TE-byrån via nätet genom E-tjänster.

Nylands TE-byrå på sociala medier:

Nyheter

Espoon TE-toimisto suljettuna perjantaina 13.9.

Espoon TE-toimisto on suljettuna perjantaina 13.9..

Pahoittelemme aiheutunutta vaivaa.


Skriv ut