Hankkeet - tehokkaita työkaluja työllistymiseen

Uudenmaan TE-toimisto on aktiivisena toimijana erilaisissa hankkeissa, jotka onkin todettu tehokkaiksi työllistymisen työkaluiksi. Meillä on hankkeita, joissa toimimme organisaattoreina ja toteuttajina sekä hankkeita, joissa rahoitus ja toteutus tulee muilta tahoilta (esim. Euroopan sosiaalirahastolta). Yhteistä kaikille hankkeillemme on, että ne palvelevat työttömiä asiakkaitamme ja edistävät heidän sijoittumistaan työmarkkinoille.

Työkykyasiat ja työllistyminen keskiössä

Uudenmaan TE-toimisto on myös vahvasti mukana toteuttamassa hallitusohjelman mukaista Työkykyohjelmaa. TE-toimistossa kartoitetaan ja tunnistetaan osatyökykyisiä työnhakija-asiakkaita, joille pystytään räätälöimään yksilöllisiä työllistymisen polkuja erilaisten valmennusten kautta huomioiden heidän osaamisensa ja olemassa oleva työkykynsä. Kyseessä on Uudenmaan TE-toimiston oma hanke - nimeltään TyöDesign - tunnista, muotoile ja työllistä. Lisätietoa tästä TE-toimiston palveluista antavat Uudenmaan TE-toimiston työkykykoordinaattorit, jotka tavoittaa parhaiten sähköpostilla osoitteesta tyokyky.uusimaa@te-toimisto.fi.

Lisäksi Uudenmaan TE-toimisto on yhdessä HUS:n kanssa toteuttamassa Uudenmaan alueella IPS - Sijoita ja Valmenna -hanketta, joka on kohdennettu mielenterveyskuntoutujille. Tähän hankkeeseen asiakkaat ohjautuvan HUS:n psykiatrian poliklinikoiden kautta. Lisätietoja löytyy hankkeen kotisivulta www.sijoitajavalmenna-uusimaa.fi. Uudenmaan TE-toimistossa lisätietoja tästä hankkeesta saa tiiminvetäjä Henna-Marita Salmensuolta, henna-marita.salmensuo@te-toimisto.fi.

Uudenmaan TE-toimisto rahoittaa alueellaan työvoimapoliittisella avustuksella sellaisia hankkeita, joissa toteuttajina on välityömarkkinatoimijoita. Näissä TYPO-hankkeissa usein järjestetään erilaisia työllistymistä edistäviä palveluja kuten työkokeiluja tai valmennuksia ja tuetaan osallistujia työllistymään palkkatuella (tai ilman palkkatukea). Myös ESR-hankkeissa toteutetaan erilaisia työllistymistä edistäviä toimenpiteitä ja usein niihin on myös liitetty erilaisia ammatillisia valmiuksia lisääviä koulutuksia. Työllisyyspoliittisella avustuksella rahoitetut hankkeet ja ESR-hankkeet löytyvät osoitteesta www.taidonpolku.fi ja lisätietoja näistä saa kehittämispäällikkö Eija Lappalaiselta eija.lappalainen@te-toimisto.fi.

Työ-SIB -ohjelma on Työ- ja elinkeinoministeriön tilaama vaikuttavuusinvestointihanke. Hankkeen päätavoite on auttaa tuhansia pitkäaikaistyöttömiä työllistymään vuosien 2020-2024 aikana. Sen rahoituksesta ja hallinnosta vastaa FIM ja asiakkaiden ohjaamisesta hankkeeseen TE-toimisto sekä työllisyyden kuntakokeilut. Työnhakijoita hankkeessa auttavat useat eri palveluntuottajat, jotka ovat työllistämisen kokeneita ammattilaisia. Lisätietoja löytyy ohjelman kotisivuilta www.tyosib.fi ja ohjelman esittely löytyy myös TE-livestä. Sähköpostilla hanketta koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen: tyosib.uusimaa@te-toimisto.fi.

Kiinnostuitko?

Varmin tapa päästä mukaan johonkin em. hankkeista tai palveluista on keskustella TE-toimistossa asiasta oman vastuuasiantuntijan kanssa. Asiantuntijan kanssa yhdessä on mahdollisuus vielä arvioida hankkeen tai palvelun sopivuutta omaan tilanteeseensa. Yhteyden omaan vastuuasiantuntijaasi saat jättämällä yhteydenottopyynnön joko Oma asioinnissa tai kirjaamon kautta kirjaamo.uusimaa@te-toimisto.fi.