TyöDesign

- tunnista, muotoile ja työllistä

​​​​​

Ajankohtaista katsottavaa:

TE-live Youtube-kanava:

Työkyvyn teemaviikko (youtube.com)

Katso TE-live-lähetys:

TyöDesign - tunnista, muotoile ja työllistä (te-live.fi)

Image Project, asiaa autismista:

Kate Dean: The transition of autistic graduates into employment (youtube.com, tekstitetty suomeksi)

 

 

 

TyöDesign - tunnista, muotoile ja työllistä -hanke

kuuluu osana Työ- ja elinkeinoministeriön johdolla toteutettavaan työkykyohjelmaan, jonka tavoitteena on lisätä osatyökykyisten osallistumista työmarkkinoille.

Työkykyohjelma - Työ- ja elinkeinoministeriön verkkopalvelu (tem.fi).

TyöDesign - tunnista, muotoile ja työllistä -hankkeeseen sisältyy tiiviinä osana osatyökykyisten työllistymiseen tähtäävä, joustava ja kattava TyöDesign -osatyökykyisten työhönvalmennus. Tässä valmennuksessa keskitytään henkilön osaamisen tunnistamiseen ja työllistymiseen. Työtä muotoillaan tarvittaessa henkilön ja työnantajan kanssa yhdessä heille sopivaksi.

Palvelun kohderyhmänä ovat Uudenmaan TE-toimiston ja Työllisyyden kuntakokeilujen työikäiset, osatyökykyiset asiakkaat, jotka tarvitsevat henkilökohtaista ja intensiivistä, pidempikestoistakin tukea ja valmennusta saavuttaakseen tai vakiinnuttaakseen työllistymisen tavoitteensa.

Osatyökykyinen on henkilö, jolla on käytössään osa työkyvystään ja halu tämän kyvyn käyttämiseen (STM). Henkilön taustalla on osatyökykyisyyttä, joka on voinut vaikuttaa työttömyyteen. Tärkeää on löytää henkilön työkykyyn nähden sopiva työ. Tämä voi joskus vaatia työn mukauttamista ja mahdollisesti yhteistyötä asiakkaan terveydenhuollon palveluntarjoajan kanssa.

 

 

Päivitetty: 08.03.2022