Yrittäjäkoulutukset, Uusimaa

Mielessä yrittäjyys? Oletko kiinnostunut yritystoiminnasta? Onko sinulla jo olemassa liiketoimintaidea? Oletko jo aloittanut oman yritystoiminnan?

Uudenmaan TE-toimisto tarjoaa yrittäjäkoulutuksia eri kohderyhmille erilaisiin tarpeisiin. Yrittäjäkoulutuksia järjestetään eri kestoisina ja erilaisilla toteutustavoilla. Yrittäjäkoulutukset ovat työvoimakoulutusta, ja ne ovat osallistujille maksuttomia.

Kohti yrittäjyyttä

Kohti yrittäjyyttä -koulutus on suunnattu ensisijaisesti yritystoiminnasta kiinnostuneille ja yritystoiminnan starttirahalla aloittaneille. Koulutus antaa välineitä ja keinoja tehdä ratkaisuja yritystoiminnan aloittamisen suhteen ja koulutuksen suorittamisen jälkeen osallistujalla on monipuoliset taidot yrittäjätaitojensa analysoimiseen ja perustiedot yrityksen perustamisesta. Koulutukset ovat hyvin käytännönläheisiä ja niissä on paljon ryhmäharjoituksia ja vertaisoppimista.

Koulutus koostuu kolmesta jaksosta: kartoituksesta, varsinaisesta koulutuksesta sekä jatkoista.

Kartoitusjakso on johdanto yrittäjyyteen. Sen aikana osallistuja kartoittaa omia valmiuksiaan ja motivaatiotaan yrittäjänä toimimiseen sekä arvioi omaa liikeideaansa.

Varsinaiseen koulutusjaksoon valitaan ne kartoituksen käyneet opiskelijat, joilla on motivaatiota ja valmiuksia lähteä kehittämään liikeideaa ja käynnistämään yritystoimintaa. Jakson aikana syvennetään kartoituksen teemoja sekä tehdään osallistujien liiketoimintasuunnitelmat valmiiksi.

Kolmannessa osioissa eli jatkoilla käydään läpi suunnitelmien etenemistä.

Yrittäjyysosaamisen syventäminen

Yrittäjyysosaamisen syventäminen on suunnattu osallistujille, joilla on jo tietoa tai kokemusta yrittäjyydestä. Koulutukseen osallistuvalla tulee olla yritysidea, jota kehitetään koulutuksessa eteenpäin.

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle monipuoliset valmiudet oman yritystoiminnan analysoimiseen ja kehittämiseen sekä liikeidean kirkastamiseen, myyntiin ja asiakashankintaan. Osallistujat voivat myös verkostoitua muiden yrittäjänä toimivien kanssa koulutuksen aikana.

Koulutuksiin hakeutuminen

Kiinnostuitko? Uudenmaan alueella tarjonnassa olevat yrittäjäkoulutukset löytyvät Haussa oleva työvoimakoulutus -sivulta. Mikäli haussa ei ollut juuri nyt tarpeiseesi sopivaa koulutusta, saat hakuun tulevista yrittäjäkoulutuksista ilmoituksen sähköpostiisi tallentamalla hakuvahdin kyseisen sivun oikeassa yläkulmassa olevan Vahti-painikkeen kautta.

Koulutukseen hakeudutaan joko täyttämällä sähköinen hakemus TE-palveluiden valtakunnallisilla sivuilla (hakusanana koulutuksen nimi tai numero) tai jättämällä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun on vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata  Oma asiointi -palvelun kohdassa koulutushakemus.

Koulutusvalinnat tehdään hakemusten perusteella, joten perustele hakemuksesi hyvin.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta työlinjan koulutusneuvonnasta ma–pe klo 9–16.15 numerosta 0295 020 702 tai sosiaalisesta mediasta.