KISÄLLI

Työvaltaista oppimista Satakunnassa

KISÄLLI - tekemällä oppiville

KISÄLLI on suunnattu työssäoppimisesta kiinnostuneille työnhakijoille, jotka tarvitsevat tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkiyttämiseen, oman osaamisen ja mahdollisten koulutustarpeiden tunnistamiseen ja erityisesti työvaltaisen koulutuspaikan, kuten oppisopimuspaikan etsimiseen.

Työnantaja, joka tarjoaa KISÄLLI-paikan, tarjoaa työnhakijalle mahdollisuuden osaamisen tunnistamiseen ja kehittämiseen ja varmistaa, että saa juuri omaan yritykseen sopivaa osaamista myös tulevaisuudessa. Yhteistyötä työnantajan ja työnhakija välillä rakennetaan asteittain.  

KISÄLLI-malli kehitettiin pilotoimalla

Keväästä 2021 kevääseen 2023 kestänyt Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama KISÄLLI-pilotti lisäsi työpaikalla tapahtuvan oppimisen mahdollisuuksia Rauman alueella ja kokosi yhteen työvaltaisesta koulutuksesta kiinnostuneita nuoria ja yrityksiä. Oppiminen tapahtui esimerkiksi työkokeilun tai palkkatuetun työn aikana. Työssä opittuja taitoja osoitettiin ammatillisissa näytöissä, jotta opittu saatiin sisällytettyä osaksi ammatillista tutkintoa. Tukea työssä oppimiseen järjestettiin niin oppijalle kuin työnantajallekin.

Hyviksi osoittautuneita käytänteitä otetaan nyt käyttöön laajemmin, kun  Satakunnan TE-toimisto jatkaa pilottina alkanutta KISÄLLI-toimintaa koko Satakunnan TE-toimiston toiminta-alueelle ja mahdollisuus opintojen tuettuun työvaltaiseen suorittamiseen opinnollistamalla avoimilla työmarkkinoilla tarjotaan myös yli 30-vuotiaille työnhakijoille.

Tervetuloa tutustumaan KISÄLLIin ja sen tuomiin mahdollisuuksiin:

   ​​​​​

 

 

Päivitetty: 11.09.2023